En fantastisk rettssak

Jeg plukket opp ukens morsomste historie fra Jon Wertheims Twitter-profil. Det dreier seg om den britiske tennisproffen Robert Dee, som saksøker den britiske avisen Daily Telegraph. Årsak: Han ble kalt verdens dårligste tennisproff.

A young British man described as «the world’s worst tennis pro» appeared at the high court in London today to sue the Daily Telegraph for ruining his professional reputation.

Jeg hadde aldri hørt om Dee og hans elendige proffkarriere, men takket være denne rettssaken sørger Dee for at navnet og fiaskoene blir godt kjent. Dee har allerede fått erstatning fra en rekke britiske medier som har pekt på hans meritter med racketen. Dee er trolig blitt rikere på å saksøke enn å spille tennis: ATP-statistikken viser at han i karrieren har spilt inn 2406 dollar.

Daily Telegraph nekter å gi etter for Dees press. Storbritannia er kjent for å være et land med et rettssystem som mange benytter dersom de føler seg krenket.

Dees karriere er en eneste lang nedtur. Han vant ingen kamper i sine tre første år som proff. Det betyr 54 tapte kamper på rad. Jeg synes det virker som avisa har en god sak. Fra Telegraphs forsvar:

In court the Telegraph continued to insist that Dee did indeed hold the dubious honour of having had the world’s worst losing run in professional tennis. A Guatemalan player had also lost 54 consecutive matches, but unlike Dee, had once managed to actually win a set, said David Price, for the Telegraph. Dee, on the other hand, lost 108 sets in a row.

Dee mener at karakteristikken ikke bare gjorde narr av ham, men også kunne føre til at han ikke fikk jobb som trener.

Her stusser jeg litt. Hvis han skulle søkt på en trenerjobb, ville han da pyntet på sine proffresultater for å få jobben? Altså løyet? Advokaten hans:

The claimant has a serious and substantial complaint … The complaint in this action is that in the interests of entertaining readers he was wrongly branded as the world’s worst tennis professional, and his record and ranking were wholly misinterpreted on the front page of a national newspaper, which would have been widely read by his friends and acquaintances.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

5 kommentarer

  1. Jeg har hørt om ham før. Håper han ikke vinner, fordi han fortjener virkelig den tittelen. Han reiser rundt omkring hele verden og blir knust hele tiden. At han gidder…

  2. Morsom og spesiell sak! Det er nesten ikke rart det er krig i verden…

    Stusset også litt på det med sjansene hans som trener. Bare det å komme på ATP-touren er en enorm bragd i seg selv. Da stiller du bedre enn de aller fleste, og er du kommet dit, uavhengig av hvor aldri så mye du har tapt mens du var der, kan du spille tennis. Kommer det en norsk som blir bare blant de 400 beste vil iallfall jeg gjerne ha autograf både på trøye og caps, og jeg regner med at de fleste som ansetter jobber vil det samme…

    Med mindre man skal være trener for ATP-spillere fra topp 200 og bedre skjønner jeg ikke at dette er et problem. Og har man det målet bør man kanskje revurdere seg selv litt også…

Legg igjen en kommentar