Dubai skinner ikke så sterkt lenger

Dubai har fått merke finanskrisen bedre enn mange andre land. Det virker som ATP-turneringen der også er rammet av den nasjonale nedturen.

Federer er syk og spiller ikke. Nadal er skadet og spiller heller ikke. Andy Murray tapte i første andre runde, mot Janko Tipsarevic. Kommentarene etter kampen viser to spillere som kjemper om å ha verst forberedelser.

Murray:

It is always disappointing to lose, but I did not have much expectation from the tournament. I am coming from a big break after the Australian Open and was not as prepared as I should have been for the tournament. I was still trying out things on the court, rather than playing my normal game.

Okei, Murray har ikke spilt på nesten en måned, så hva er det som hindrer ham i å være fullt forberedt til turneringen? Eller reiser han dit kun for pengene, og gir blaffen i det sportslige utbyttet? Murray har hatt flere uker på seg til å try things out på banen, men han anser tydeligvis turneringskamper som et like godt treningssted. Det er i det minste ærlig sagt av Andy. Lurer litt på hva turneringsledelsen synes om det: «Hei, denne turneringen er så liten og ubetydelig at jeg ser på den som en treningsøkt. Bare mye bedre betalt.»

Men greit nok, Murray var ikke godt forberedt. Det var ikke Janko Tipsarevic heller, skal vi tro hans uttalelser:

I came here with fever and being completely sick, but I’m feeling better with each passing day.

Så sånn var det, en pasient slo en fyr som kunne vunnet kampen om han ikke hadde brukt den til å prøve ut nye ting. Djokovic er den største profilen som fortsatt henger med, og jeg tipper turneringsledelsen krysser fingrene for ham.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

9 kommentarer

 1. Nånå, såå ille er det ikke. Marin Cilic er da fortsatt med uten å ha avgitt sett og kan fort møte Djokovic i finalen. Kan bli spennende nok det.

  Ellers røyk vel Murray strengt tatt ut i 2. runde. Han slo jo Kunitsyn enkelt i 1.

 2. Murray har en utrolig evne til å irritere meg. Arrogansen ligger som en glødende hinne rundt hele han, å ikke forberede seg fullt ut til en kamp er som å spytte motstanderen i ansiktet. Respekter motspillere som er seriøse utøvere. Hvis man ikke forbereder seg – og taper, kan man i det minste svelge kamelen og heller si at motstanderen spilte bedre.

  Forøvrig liker jeg Tipsarevic, virker som han kan gå langt denne gangen.

  – Michael

 3. Okey, skjønner argumentene mot Murray. Men saken har flere sider. Jeg personlig synes det er helt greit at han tar turneringer som trening. Selvfølgelig kan han gjøre det på trening, men det er ikke det samme som kamp. Er jeg den eneste som mener det? En annen sak er hva han burde sagt etter kampen…

 4. Jeg er helt på linje med Erikg. Det er helt åpenbart at mange av toppspillerne «tester ut» slag/taktikker i mindre turneringer. Men de sier det ikke like tydelig som Murray og bruker det i hvertfall ikke som unnskyldning hvis de skulle tape.
  Federer f.eks tester gjerne ut ting på grus, også i de innledende rundene av French Open. Men han taper ikke, og dermed vanker det ingen kritiske røster heller.

Legg igjen en kommentar