Davis Cup-oppgjør helt uten kullsyre

Mange siklet da Spania trakk Sveits i første runde av nasjonsturneringen Davis Cup. Nadal mot Federer er alltid gøy, selv om Nadal pleier å vinne. Og de har aldri spilt mot hverandre i denne turneringen før. Nå er det klart at Nadal står over oppgjøret, fordi han ikke er helt på topp fysisk ennå.

Federer har et ambivalent forhold til Davis Cup. Han blåser i turneringen, bortsett fra når det er snakk om å holde laget sitt i øverste divisjon. I fjor høst kom han igjen inn på en hvit hest og reddet Sveits i playoff-en mot Italia. Så kommer en ny sesong, og samme leksa om igjen. Det Federer egentlig sier til lagkameratene, er: «Hvis dere kommer dere gjennom første runde, så kanskje vi kan leke sammen. Hvis dere ikke klarer dere uten meg i første runde, kan det være det samme».

Federer sa tidlig at han kom til å droppe oppgjøret mot Spania. Dersom han hadde vært med, ville Sveits hatt store sjanser mot et Spania uten Nadal. Nå er det for seint for Federer å ombestemme seg. Han vil se teit ut dersom han melder sin interesse først etter at det blir klart at Nadal ikke spiller. Det vil bekrefte det mange (i alle fall jeg) sa i utgangspunktet: Federer er fortsatt redd for Nadal, og det spilte en stor rolle da han valgte å stå over oppgjøret.

Davis Cup er som kjent den eneste store turneringen Federer aldri har vunnet. Hvis han har tenkt å gjøre et seriøst forsøk, bør han få fingeren ut.

Første runde av Davis Cup spilles 5.-7.mars.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

3 kommentarer

  1. Veldig god analyse. Kanskje Nadal hadde valgt å spille dersom Federer var på laget til Sveits. Nå ser det ut som Sveits må klare seg uten Wawrinka også, mens Spania har mange gode spillere å ta av og er ikke helt avhengig av en Nadal i god form.

    Akkurat nå ser jeg at Robin Søderlig taper tiebreaket mot Sergiy Stakhovsky i første sett i Marseille.

    1. Ja, Sveits har for tynt lag bak Federer. Nadal kan vinne Davis Cup flere ganger uten at han trenger spille alle kampene. Skal Sveits noen gang vinne DC, må Federer sannsynligvis vinne sine singlekamper i alle oppgjørene, og kanskje hjelpe til i double også. Det er i overkant av det realistiske.

Legg igjen en kommentar