2009-kometene brenner fortsatt


Fernando Verdasco og Robin Söderling var to av overraskelsene på ATP-touren i 2009.

Verdasco hadde ligget i vannskorpa i flere år da han ledet Spania til en ganske sensasjonell Davis Cup-triumf i 2008, og selvtilliten derfra strakte seg inn i 2009-sesongen. Verdasco spilte (og tapte) den kanskje beste kampen i fjor, semifinalen mot Rafael Nadal i Australian Open. Söderling slo ut samme Nadal fra French Open i fjor. Både Söderling og Verdasco nådde ATP-sluttspillet i 2009, for første gang i karrieren.

Spillere får gjerne en reaksjon etter slike gode sesonger. Söderling sleit med en vond arm i siste del av sesongen i fjor, og tapte i første runde av Australian Open. Derfor er det gledelig at han er tilbake for fullt: I helga vant han turneringen i Rotterdam. Svensken slo blant annet Benneteau, Davydenko og i finalen måtte Youzhny gi seg tidlig i andre sett.

Mer overraskende var det at Fernando Verdasco slo Roddick i finalen av San Jose-turneringen. Verdasco hadde ikke slått Roddick på nesten fem år, og San Jose er det nærmeste Roddick kommer hjemmebane: Han har vunnet turneringen tre ganger før. Meget imponerende av Verdasco.

Mer spansk suksess: Juan Carlos Ferrero sparket rumpe på grus tidlig på 2000-tallet. Forrige uke var ikke motstanden all verden i brasilianske Costa do Sauipe, men Ferrero tapte bare ett sett på fem kamper, og bare 12 games på de tre siste kampene til sammen. Hatten av for den prestasjonen, og kanskje er Ferrero tilbake i topp 20 snart. Det er noen år siden Ferreros forehand og forsvar var blant de ypperste i sporten, men jeg har alltid likt Ferreros fornuftige, men likevel ikke sjelløse tennis.

Tilbake til Verdasco. Se på dette bildet. Noen ganger blir vi så fokusert på Grand Slam-turneringene at vi glemmer at selv «små» titler betyr mye for de nest beste spillerne.

[picappgallerysingle id=»7936594″]

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

4 kommentarer

  1. Ser at Verdasco tapte mot Jeremy Chardy i første runde i Memphis, altså rett etter å ha vunnet i San Jose. Samme ustabiliteten som i fjor, altså. Så «komet» er kanskje ikke rette betegnelsen. Ser mer for meg en sånn flue som veksler mellom å lyse og ikke, husker ikke hva det heter.

  2. @Einar
    Seieren over Roddick var også Verdascos første seier mot en topp10-spiller på over et år. Karrieren hans begynner å likne på James Blakes: gode og jevne kamper mot topp10-spillere, men de ender med tap.

  3. @Åsmund Ildfluer var det ja.

    @Knut Verdasco var jo veldig bra i Australian Open i fjor, men da hadde han virkelig stang inn også. Ekstremt høy førsteserve-prosent og -uttelling og masse vinnerslag. Han spiller på veldig små marginer, og som regel bikker det for mye utenfor.

Legg igjen en kommentar