To strake tap mot Davydenko

Roger Federer tapte semifinalen i Doha 4-6, 4-6 mot Davydenko. Federer tapte også mot russeren i ATP-sluttspillet i London på tampen av 2009-sesongen.

Tidligere i år tapte Federer mot Söderling, riktig nok en oppvisningskamp. Davydenko og Söderling er to spillere som Federer har dominert fullstendig så langt i karrieren. Tapene mot Söderling og Davyenko i 2010 er et lite varsku for Federer, samme hvordan man ser på det. Men de kommer selvsagt til å være glemt dersom sveitseren vinner Australian Open senere i måneden.

Jeg tror Nadal vinner finalen mot Davydenko. Jeg så deler av kampene han spilte mot Starace og Darcis, og selv om ingen av dem er verdensnavn, var Nadal skremmende god. Det slo meg at Nadals backhand er meget undervurdert, han kan dryle den akkurat dit han vil, og slår glitrende passeringsslag med den. Det har kanskje en sammenheng med at Nadal er høyrehendt?

3 kommentarer

 1. Fornuftige kommentarer fra Davydenko etter seieren: «I have a different type of confidence [against Federer] now than before when I lost every match to him. After beating him once it makes it mentally different. If I beat him once, I say I can beat him twice. Now I come ready, fighting, with a chance to win. Not just a chance, but I really can win.»
  Visstnok hadde han 100% førsteserver i 1.sett – ikke akkurat et tegn på nervøsitet.

  Annen interessant statistikk:
  Davydenko er en av ytterst få spillere som ikke har negativ score mot Nadal(4-4 innbyrdes). Han leder 2-0 over Nadal i finaler og 4-1 på hardcourt. Faktisk har han ikke tapt et sett mot Nadal på hardcourt siden ATP-sluttspillet i 2006. Vinner han i dag er han ved siden av Nalbandian den eneste som har slått både Nadal og Federer i samme turnering ved mer enn en anledning.

  Jeg tror han slår Nadal i dag også, men at han når maks kvartfinalen i AO senere i måneden.

  1. Det er interessant at Davydenko ser ut til å være mindre plaget av Nadals spillestil enn mange andre. Davydenko har ikke fordelen av høyden som Söderling og Del Potro har mot Nadal, for dem kommer jo Nadals toppspinn i fin slaghøyde. Davydenko klarer å ta Nadals korte baller ganske tidlig. Russeren må ha veldig god timing.

 2. Jeg så kun siste halvdel av Davydenko-Nadal. Det russeren viste der var noe av det råeste jeg har sett. Helt utrolig bra spill. Nadal var god han også, men ingen kunne stoppet Davy sånn som han herjet mot slutten.

Legg igjen en kommentar