Nytt år, nye tenniskamper

Året er godt i gang, og jeg burde ha skrevet noe. Imidlertid har jeg blitt lenket fast i sofaen av to bøker, Karl Ove Knausgårds Min kamp 1 og 2. Ikke et originalt lesevalg, men fullstendig oppslukende litteratur.

Nadal og Federer oppjusterer saldoen etter julehandelen ved å delta i oppvisningsturneringen i Abu Dhabi i De forente arabiske emirater. Det er neppe verdt å legge noe i Federers tap for Söderling, eller Nadals seier over Ferrer. Jeg har en sterk følelse av at Nadal kommer fryktelig tilbake i år.Han er tittelforsvarer i Australia, og jeg tror ikke det kommer til å påvirke ham negativt. Nadal forsvarte French Open-tittelen tre ganger før han tapte i fjor.

Söderling presset Federer hardt i flere kamper i fjor, så det var ikke så uventet at han endelig vant. I en kamp som ikke betyr så mye.

Nå møtes Söderling og Nadal i finalen i Perth Abu Dhabi, og selv om det på papiret er en koseturnering, har Söderling og Nadal en så lang (og tidvis bitter) historie bak seg, at de kommer til å gi alt for en seier. Jeg har spådd at Söderling kommer til å få en knekk etter det gode fjoråret. Hadde selvsagt vært gledelig om svensken etablerer seg i topp 10.

I Perth, Australia, spilles Hopman Cup. Det er en nasjonsturnering med både menn og kvinner. Heller ikke den er offisiell, så det er ingen rankingpoeng å hente.

De skikkelige turneringene begynner først mandag. Australian Open begynner 18. januar.

5 kommentarer

  1. I Hopman Cup i Perth som du nevner vant Sorana Cirstea mot Stousur i tre sett. Det var en fin triumf for henne ettersom Sam grisebanket henne to ganger i fjor. Romania vant kampen 2-1 etter at Cirstea og Hanescu vant mixed doubles mot Hewitt og Stosur. Ser ut som Sorana har tatt av noen kg i ferien. Hun hadde et fint gjennombruddd i fjor og det skal bli spennende å se om hun kan utvikle seg videre.

    http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/tennis/8437594.stm

  2. Nadal slo Söderling i strake sett i finalen, så enn så lenge ligger Åsmund bra an i tippekonkurransen. Jeg tror imidlertid Nadal vil bli minst like mye plaget av skader i år som i fjor, og kombinert med at flere (f.eks Del Potro og Söderling) nå vet hvordan de kan slå ham, vil han falle på rankingen.

    Siden dette er en tulleturnering er jeg enig i at vi ikke skal legge så mye i Federers tap for Söderling. Likevel må det være litt urovekkende for Federer at han de siste ukene har tapt mot to spillere han har 12-0 mot i innbyrdes oppgjør. Heldigvis for ham blir ikke tapet mot Söderling registrert i den offisielle statistikken.

Legg igjen en kommentar