Nadal ser skummel ut

Tennis på tv:
Juan Martin Del Potro – Florian Mayer 6-3, 0-6, 6-4, 7-5
Rafael Nadal – Phillipp Kohlschreiber 6-4, 6-2, 2-6, 7-5
3.runde, Australian Open

Australian OpenDel Potro og Nadal kom seg gjennom sine 3.rundekamper dag uten å være i nærheten av sitt beste. Men de viste samtidig hvorfor de er i topp 5, og Florian Mayer og Philipp Kohlschreiber viste hvorfor de ikke er det.

Jeg så slutten av Del Potros kamp. Mayer viste fine ting fra grunnlinjen, dog uten det store trykket. Del Potro slo en del feil, men viste i glimt noe av det samme som mot Federer i US Open-finalen i fjor: Mayer ble presset mer og mer ut av banen av Del Potro, uten at Del Potro tok store sjanser.

Nadal-Kohlschreiber ble en underholdende kamp. Nadal pleier å innlede kampene på noenlunde samme måte hver gang. Han begynner med å holde god margin til linjene, og bare holde ballen i gang. Dermed får motspilleren selvtilliten opp. Nadal bryr seg ikke om enkelte vinnerslag fra motstanderen i denne fasen av kampen, for dersom Nadal kommer i trøbbel i egne servegame, pleier han å gi ekstra gass. I første sett i dag hadde Kohlschreiber 7 breakballer, uten resultat noen av gangene. Nadal vant 1 av 5 breakpoeng, og det var nok.

Eurosports kommentator sa ganske riktig at Kohlschreiber hadde vært den beste spilleren de første 20 minuttene, men det betyr ingenting i tennis så lenge man ikke vinner de viktige poengene. Nadal tvinger motstanderen til å satse mer enn de egentlig har kapasitet til, for de vet at det er umulig å kverne Nadal i senk fra grunnlinjen. Det er få som klarer å spille over evne i fem sett, og Kohlschreiber klarte det heller ikke – til tross for mange fine poeng og detaljer fra tyskeren. Kohlschreiber har en tøff serve og fint grunnslag. Han mangler litt på det taktiske, etter min mening.

Og når Nadal har mørnet motstanderen en stund med sine sikre grunnslag, begynner han å sikte mer mot linjene. Da han skulle serve for kampen, vant han det første poenget med dagens beste forehand, ned langs linjen vridde den seg inn helt nede i hjørnet. Nadal blir farlig framover.

Nadals halvdel av trekningen har bare kremkamper framover. Dette er åttendelsfinalene der:

Roddick – Gonzalez
Cilic – Del Potro
Murray – Isner
Karlovic – Nadal

Jeg håper på Nadal-Murray i kvartfinalen. Cilic-Del Potro bør bli bra.

[picapp align=»center» wrap=»false» link=»term=nadal&iid=7619383″ src=»2/7/3/c/Rafael_Nadal_86c4.jpg?adImageId=9389511&imageId=7619383″ width=»500″ height=»305″ /]

1 kommentar

Legg igjen en kommentar