Murray veldig nær sin første Grand Slam-finale (og tittel)

Australian OpenAndy Murray har ennå ikke tapt et sett i Melbourne, og trengte bare å spille to og et halvt i dag mot Nadal. Lurer på hvordan Nadals knær og kropp egentlig har det.

Murray møter Cilic i semifinalen. Cilic har spilt tre femsettere, og det må han merke. Dessuten har Murray en personlig motivasjon, for det var Cilic som slo ham ut av US Open i fjor. Jeg holder Murray som en overveldende favoritt i semifinalen

Davydenko-Federer og Tsonga-Djokovic er to kvarfinaler som på papiret er jevne, og begge kan gå til fem sett. Jeg tror finalisten fra den siden av trekningen kommer til å være mer sliten enn Murray i finalen. Det gir Murray gode odds til å ta pokalen. Han har også en dag mer hvile.

10 kommentarer

 1. Ja, tror også Murray har en stor og gyllen sjanse nå. I dag virket han konsentrert og hadde minimalt av det grinete kroppsspråket han kan være kjent for.

  Cilic må virkelig kjenne kjøret nå. Det vil overraske meg stort om han plutselig skal vinne i tre sett nå. Og jo lenger dette går, jo mindre er sjansen for ham.

  Gleder meg også til Federer-Davy i morgen tidlig (ca. halv seks).
  Det er nå Davydenko må vise seg fram!

  1. Føler at Davydenko-Federer blir en kamp som betyr ekstra mye for begge spillerne. Federer spiller for sin 16. GS-tittel, og jeg tror Davydenko er det største hinderet på veien. Han vil også vise at de to tapene mot Davydenko i det siste ikke har betydning i den store sammenhengen, at han klarer å heve seg da.

   Taper Davydenko her, spørs det om han kommer så nær en GS-tittel igjen.

   1. Det gikk vel som det måtte gå. Bortsett fra at Federer nå ga bort et sett, lignet det veldig på USO-07. Davydenko feier all motstand til side i tidligere kamper (okei – han tapte to sett mot Verdasco), men er i realiteten sjanseløs når han møter Federer i Grand Slam. Og nå har sveitseren 23 strake semifinaler…

    Jeg er enig i at Murray må bli stor favoritt mot Cilic – selv om jeg tippet kroaten før turneringen startet. Dekket i Melbourne er rett og slett for tregt til at han kan blåse Murray av banen slik han gjorde i USO. I tillegg er Cilic for dårlig på nett til å kunne søke fremover noe særlig mer enn det han allerede gjør. Etter min mening er det denne del av spillet Cilic må forbedre seg mest på for å kunne ta steget inn i topp 3.

 2. Jeg kan se for meg at media i Great Britain kroner Murray som vinner av hele turneringen allerede nå. Han har sett sterk ut, men ettersom Cilic har slått både Del Potro og Roddick holder jeg den kampen helt åpen. Slitasje vil muligens spille inn, men denslags har jeg ikke nok peiling på.

  Ellers liker jeg velig godt at min gamle helt Jim Courier gjør mange av post match inervjuene der nede.

 3. Har nettopp sett kampen mellom Fedrer og Davydenko, der Federer vant i fire sett. Davydenko kjempet tappert, men det holdt ikke. Nå kan ikke jeg se hvem som kan slå Roger. Tror ikke Murray kan greie det. Men – i tennis kan alt skje. Cilic er også en spennende spiller. Nå skal jeg se Tsonga mot Djokovic. Det kan nok også bli litt av en batalje. Men tror ingen av de to kan matche Federer i en semifinale. Synes veldig synd på Rafa. Dette hadde han ikke fortjent. Hadde håpet han kunne kommet tilbake og forsvart tittelen fra i fjor.

 4. Federer var elendig (relativt sett) i ett og et halvt sett, mens Davydenko gjorde det aller meste riktig – kanskje aller mest retur av serve og press på andreserver. Eurosports svenske kommentator nevnte evnen til å lese Federers serve som et av Davydenkos store fortrinn i møte med sveitseren. Ellers er han jo stort sett bunnsolid i omtrent alle slag, og dekker banen veldig bra. Dette lå bak nok en ganske interessant kommentatornotis: Ettersom det er vanskelig å spille seg gjennom forsvaret til Davydenko, begynte Federer å gjøre ting unødvendig vanskelig.

  Dette varte helt til stillingen 2-6, 1-3 (15-40) i favør Davydenko. Davydenko gjorde en forholdsvis enkel feil og kastet bort en stor mulighet til å bryte Federer til 4-1. I stedet samlet Federer seg, reddet breakball nummer to, og vant 13(!) strake games til å gå opp til 2-6, 6-3, 6-0, 1-0. Et førerskifte av rimelig heftige proposjoner. Davydenko kom litt tilbake i fjerde sett da Federer mistet litt momentum, men klarte ikke å holde egen serve i nest siste game og Federer servet hjem kampen til 7-5 i fjerde sett.

  Blir interessant å lese hvordan ekspertene tolker den plutselige endringen i kampbildet.

  Ellers enig med Wenche over her, tror Federer tar Tsonga i semifinalen.

 5. Jeg er spent på om Nadal klarer komme tilbake eller om han er ferdig på aller øverste nivå. Mener å huske at det er en stund siden sist han slo en topp 10-spiller, og det virker ikke som kroppen hans holder en hel turnering (i hvert fall ikke en Grand Slam). Og når onkel Toni sier at det er samme belastningsskaden som i fjor, at «det er et eller annet inni kneet», og at han har kjent disse smertene siden 2005, da begynner jeg å lure på om løpet er kjørt. Håper jeg tar feil.

Legg igjen en kommentar