Herlig med spillere som ikke bare "tar en kamp av gangen"

De neste månedene kommer vi til å bli møkk lei spillere som «tar en kamp om gangen». Derfor er det herlig at Melanie Oudin gjør det stikk motsatte: Ser langt framover. Her er planen hennes, ifølge et intervju med Reuters:

  • Ranking i dag: 48.
  • Planlagt ranking til French Open (mai): Topp 30.
  • Planlagt ranking til US Open (september): Topp 20.
  • Langsiktig mål (ingen dato fastsatt): Nummer én.

Oudin ble verdenskjent da hun slo ut fire russiske damer i US Open 2009. Oudin kommer utvilsomt til å klatre fra sin 48.plass på WTA -rankingen. Topp 20 er realistisk, kanskje også noen uker innom topp 10.

Men at Oudin skal bli en stabil toppspiller, for ikke å snakke om verdensener, har jeg vanskelig for å tro. Oudin har ennå ikke vunnet en tittel, og US Open i fjor gjorde henne til en spillere flere er oppmerksom på, og det alene kommer til å gjøre kampene vanskeligere for henne. Dessuten er Sharapova, Clijsters og Henin tilbake igjen, og dermed blir det enda vanskeligere å nå toppen.

Etter gjennombruddet i New York i fjor tapte Oudin 4 av de 5 kampene hun spilte resten av sesongen. Tapene mot Schiavone og Pennetta i Fed Cup-finalen er det ingenting å si på, men å tape mot 801-rankede Yamasoto og 109-rankede Glatch ser verre ut på CV-en.

Men som sagt: Godt at noen sier høyt og tydelig hva de vil få ut av karrieren sin.

1 kommentar

  1. Tøft å gå ut såpass hardt. Mennesket vokser med sine høye mål, det er sikkert. På en annen side er det nok mer strategisk å holde seg for seg selv; Dersom ingen vet hva du ønsker deg, er det heller ingen som oppdager det dersom du mislykkes.

Legg igjen en kommentar