Herlig med spillere som ikke bare "tar en kamp av gangen"

Melanie Oudin har karriereplanene klare.

De neste månedene kommer vi til å bli møkk lei spillere som «tar en kamp om gangen». Derfor er det herlig at Melanie Oudin gjør det stikk motsatte: Ser langt framover. Her er planen hennes, ifølge et intervju med Reuters:

  • Ranking i dag: 48.
  • Planlagt ranking til French Open (mai): Topp 30.
  • Planlagt ranking til US Open (september): Topp 20.
  • Langsiktig mål (ingen dato fastsatt): Nummer én.

Oudin ble verdenskjent da hun slo ut fire russiske damer i US Open 2009. Oudin kommer utvilsomt til å klatre fra sin 48.plass på WTA -rankingen. Topp 20 er realistisk, kanskje også noen uker innom topp 10.

Men at Oudin skal bli en stabil toppspiller, for ikke å snakke om verdensener, har jeg vanskelig for å tro. Oudin har ennå ikke vunnet en tittel, og US Open i fjor gjorde henne til en spillere flere er oppmerksom på, og det alene kommer til å gjøre kampene vanskeligere for henne. Dessuten er Sharapova, Clijsters og Henin tilbake igjen, og dermed blir det enda vanskeligere å nå toppen.

Etter gjennombruddet i New York i fjor tapte Oudin 4 av de 5 kampene hun spilte resten av sesongen. Tapene mot Schiavone og Pennetta i Fed Cup-finalen er det ingenting å si på, men å tape mot 801-rankede Yamasoto og 109-rankede Glatch ser verre ut på CV-en.

Men som sagt: Godt at noen sier høyt og tydelig hva de vil få ut av karrieren sin.

En kommentar til «Herlig med spillere som ikke bare "tar en kamp av gangen"»

  1. Tøft å gå ut såpass hardt. Mennesket vokser med sine høye mål, det er sikkert. På en annen side er det nok mer strategisk å holde seg for seg selv; Dersom ingen vet hva du ønsker deg, er det heller ingen som oppdager det dersom du mislykkes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.