Gjensyn med Henin

Tenni på tv:
Justine Henin – Sesil Karatantcheva 6-4, 6-3
2.runde, Brisbane

Husets yngste hadde ei hodepute fyll av spy da hun våknet i dag tidlig. Jeg ble hjemme og holdt henne med sykeselskap. Eurosport viste Henins andrerundekamp fra Brisbane-turneringen, og jeg fikk sett ganske mye av den.

Australian Open spilles i Melbourne, og derfor står det Melbourne noen meter bak grunnlinjen på banene. Gudene vet hvorfor, men de gjør det samme i Brisbane. Utrolig fin bane, Pat Rafter Arena. Du vet du har satt spor etter deg når folk oppkaller ting etter deg. Lurer på om Lleyton Hewitt får arenaer i sitt navn når han legger opp? Hewitts karriere overgår etter min mening Rafters, men Hewitts image er desto dårligere enn Rafters.

Over til kampen og Henin. Det var lett å se at hun mangler kamptrening. Henin hadde selvsagt mange fine backhander og bra touch, men hun hadde også mange grunnslag som gikk metervis utenfor. Jeg har sjelden sett henne mer spillesugen, på grensa til overivrig: Henin var aggressiv på alt som kom hennes vei.

Karatantcheva ledet 2-0 i hvert sett, uten at det så ut til å prege verken henne eller Henin. Henin fikk motstanderen til å løpe mye, og servet brukbart også. Det ble snakket om at Henin hadde trent inn en ny servebevegelse siden sist, men man må nok ha skarpere øyne enn meg for å se forskjellen. Virket som hun servet ganske flatt, som alltid.

Her er Henin. Turneringen spilles i Brisbane, om noen skulle tvile på det.

[picapp align=»center» wrap=»false» link=»term=justine+henin&iid=7453691″ src=»e/f/2/2/Brisbane_International_2010_f7f5.jpg?adImageId=8818765&imageId=7453691″ width=»500″ height=»326″ /]

4 kommentarer

  1. Ja.. Bodo har et poeng i det han har tatt opp i det siste. Ihvertfall dømt etter de to kampene vi har sett henne i så langt. Hun har vunnet og backhanden er fortsatt nydelig.. men alle som spår henne som Australian Open vinner tror jeg er litt utålmodige. Hvem vet.

    1. Jeg tviler også på om Henin vinner Australian Open. Samtidig er det til hennes fordel at alle er litt rustne i begynnelsen av sesongen. (Det gjør Clijsters´2009-seier i US Open midt i sesongen desto mer imponerende.)

  2. I Auckland vant Pennetta 6-2, 6-1 over Cibulkova. Det blir mange om beinet i Australian Open. Jeg tror heller ikke Henin vinner allerede nå, men hun har selvsagt en mulighet. Henin mot Ivanovic på Eurosport i morgen kl. 10. Det kan bli en kul match.

    I Hopman Cup ble Dementieva knust av Lisicki, som ser svært godt trent ut i år. Unge Melanie Oudin vant mot Cirstea, og Martinez Sanchez vant mot Stosur.

  3. Ser på Henin – Clijsters-kampen, og etter en kjempeledelse i andre sett (etter å ha tatt første sett) choker Clijsters så det SYNGER! Ser ut som mindreverdighetskompleksene allerede er på plass for fullt, og som vi kjenner fra historien førte jo det til mange uheldige fall for Clijsters mot Henin. Nesten tragikomisk.

Legg igjen en kommentar