Forhåndsintervjuer er kjedelige greier

Associated Press har snakket med verdensener Roger Federer om hans planer for 2010.

Det brakte avsløringer som disse: Federer ønsker å beholde førsteplassen (bombe!), han vet han kan vinne mange flere turneringer enn de fire han vant i fjor (ai-ai!) og ikke minst: Han tar én kamp av gangen! Overskriften sier alt om hvor spennende dette intervjuet er: Federer wants to stay on the top in 2010. Zzzz.

Forhåndsintervjuer gir sjelden de store leseopplevelsene. Enten du spør en idrettsmann før sesongen, statsministeren før statsbudsjettet legges fram eller forfatteren før boka er utgitt, så svarer de alltid at de er optimistiske og gleder seg, og at de ikke har ett problem i verden. For hvem vil vel snakke ned sine egne sjanser og avsløre indre usikkerhet, selv om det ofte er god grunn til det?

En ærligere Federer ville kanskje svart dette:

– Vel, jeg vant bare fire turneringer i fjor, og ingen siden august. Jeg klarte ikke å spille opp mot mitt beste på hardcourt, hvor jeg tidligere var uslåelig, og tapte begge Grand Slam-finalene på det underlaget. Jeg er litt nervøs for å møte Rafael i en stor finale igjen, for da pleier jeg å tape. Dessuten blir jeg ikke yngre, og hjemme krever tvillingene sitt, selv om vi har får hjelp enn de fleste kan drømme om. Så jeg er usikker på hvor jeg står før 2010-sesongen, men trøster meg med at mange andre har det på samme måten.

1 kommentar

Legg igjen en kommentar