Federer! Ju-hu!

Australian OpenJeg kom ned i dag tidlig og slo på tv-en i det Federer og Davydenko gikk på banen. Slo imidlertid av like etterpå, av naturlige grunner. (Den korte historien: Dersom jeg ser på tennis om morgenen, har jeg ikke mye å slå i bordet med dersom dattera mi krever å se NRK Super de andre morgenene.)

Etter at jeg hadde smurt åtte brødskiver, spist noen av dem selv,  gjort klar en kanne kaffe og funnet fram det siste stæsjet til barnehagesekkene, sjekket jeg som snarest ausopen.com. Davydenko hadde vunnet 6-2 i første sett, og det var 3-3 i andre. Jeg fryktet at russeren ville knuse Federer. Kampen surret i bakhodet mitt mens jeg travet mot Ullandhaug. I dag kom regnet, og jeg tenkte at den gjennomvåte regnbuksa og ditto sko var et tegn på hvordan det gikk i kampen.

Men så: Jeg ser at Federer vant i fire sett! Det er imponerende, samme hvordan man ser på det. Hvis noen kan berette om kampen, så gjør det. (Bra kommentar her fra Wenche Pleym (velkommen til deg!).)

Jeg holder Federer som favoritt mot Djokovic eller Tsonga. Det ser ut til å bli en femsetter (4-0 til Tsonga i fjerde).

Jeg tar det for gitt at Murray går til finalen fra kampen mot Cilic. Federer-Murray mener jeg er helt åpen, dersom det blir finalistene. Federer har erfaringen, Murray har flere våpen akkurat nå.

23 strake Grand Slam-semifinaler for Federer nå (and counting). Den rekorden kommer til å stå til neste istid.

Og hva tenker Davydenko nå? Han har vært den beste spilleren på ATP-touren siden US Open, så dette må svi litt.

[picapp align=»center» wrap=»false» link=»term=federer&iid=7676710″ src=»1/8/2/9/Nikolay_Davydenko_of_4812.jpg?adImageId=9537118&imageId=7676710″ width=»500″ height=»333″ /]

4 kommentarer

 1. Jeg fikk sett f.o.m midtveis i andre sett, dvs. omtrent da Federer tok sine første av 13 strake games. Selv om han lå under med 1 sett + 1 break satt jeg med følelsen at han hadde, og selv følte at han hadde, full kontroll.

  Davydenko glimtet litt il igjen på slutten av 4.sett, men det ble med glimtet. Leste etterpå at russeren hadde spilt helt magisk helt til jeg slo på tv’en, og etter sigende rystet Federer såpass at han tok seg en dopause etter 1.sett.

  Statitikken viser at Davydenko hadde 50 upressede feil mot Federers 43, og sånn sett kan man si at GS-komplekset hans slo til.
  Så gjenstår det å se om Murray har overvunnet sitt GS-kompleks.

 2. Akkurat sett matchen mellom Djokovic og Tsonga. Også den ble en fem-setter. Varierende kvalitet på spillet fra begge. Helt klart at Djokovic ikke følte seg helt god den siste delen av kampen. Likevel greitt at Tsonga vant, men det kunne like godt vært Djokovic. Har ikke stor tro på at Tsonga har mye å stille opp mot Federer. Blir spennende å se hva Cilic kan klare mot Murray i morgen.

  1. Jeg så de to siste settene. Djokovic virket helt ferdig fysisk tidlig i det fjerde settet. Håper for hans del at det skyldtes sykdom/skade, og ikke er et uttrykk for generelt dårlig utholdenhet.

 3. Davydenko hadde 62 31 4015* der han misset en kjempeenkel putaway ved nettet. Før det hadde han kjørt kampen totalt og lekt med Federer. Fed på sin side traff ikke på forehanden, og backhanden var det verste jeg har sett fra han. Etter den nevnte missen derimot snudde det totalt, og Federer slo knapt feil før i fjerde settet. Davydenko prøvde å male videre i samme stil, men alt gikk galt og det haglet med dobbelfeil, missede overheads og andre enkle feil.

Legg igjen en kommentar