Federer i effektivt modus

Australian OpenSpanjolene Almagro og Verdasco er ute, men sleit ut Tsonga og Davydenko i åttendelsfinalene. Det er overraskende at kampene ble så lange. Noen som så noe av disse kampene?

Akkurat nå ser jeg Federer i effektivt modus mot Hewitt. Federer er selvsagt klar over at Davydenko måtte spille fem sett mot Verdasco, og derfor vil Federer bruke minst mulig krefter mot Hewitt før kvartfinalen mot Davydenko. Federer tok de to første settene mot Hewitt uten problemer, 6-2, 6-3.

Til tross for hjemmepublikummet er det liksom ikke så mye nerve i denne kampen. I alle fall ikke nå. 1-0 til Hewitt i tredje sett når jeg går. Vanskelig å si hvor god Federer er for øyeblikket ut fra denne kampen. Han bruker mye slice på backhanden, og overrasker med noen presise overskrudde varianter av og til.

Davydenko har vunnet to kamper på rad mot Federer. Det blir interessant å se om dagens femsetter har noe å si for Davydenkos fysiske form i kvartfinalen.

2 kommentarer

  1. Fikk kun sett glimt av Tsongas og Davydenkos kamper. I siste sett virket det som Tsonga var tilbake der han var i de første to settene, og kontrollerte banespillet. Det siste settet spilte han svært godt, og hadde mange gode volleyer ved nettet. Mer punch og offensivitet i spillet tror jeg avgjorde dette. Det hadde Tsonga. Han er enormt atletisk.

    Tror det var godt at Davydenko gikk videre. Han har nok mer å fare med videre i turneringen, og virket også mest stabil i denne matchen. Når Verdasco server 20 dobbeltfeil blir det vanskelig å vinne kamper.

    Synes Hewitt mangler et sikkelig våpen, som kan berge han på viktige poeng og gi han viktige poeng. Det var mye jevne game, men de fleste i disfavør Hewitt. Jeg tror han ikke slo ett serveess i dag, og det var heller ikke mange av vinnerslagene. Det virket som Federer hadde muligheten til å breake han på hvert servegame. Synes sliceserven hans nesten virker litt ineffektiv. Han fikk ikke veldig ofte til å få et godt utgangspunkt foran ballvekslingen med den serven. Og han mangler ammunisjon i slagene til å virkelig styre poengene. Federer spilte godt på defensiven – fordi Hewitt spilte dårlig, offensiv tennis. Slik han spilte i dag må det passe Federer perfekt. Derfor har han sikkert heller ikke slått Federer på seks år.

    Gleder meg til fortsettelsen!

  2. Federer var virkelig god i dag. Det er klart at Hewitt ikke har noen klare våpen, men jeg synes Federer gjorde uvanlig få feil på forehand-siden. Når Federer spiller slik, er rett og slett ikke Hewitt god nok til å utfordre ham. Hewitt startet offensivt, men ble tatt på senga gang på gang av forehanden til Federer. Federer kunne (og burde) ha vunnet denne kampen enda klarere enn han faktisk gjorde.

Legg igjen en kommentar