Det største sjokket

Tennis på tv:
Nadia Petrova – Kim Clijsters 6-0, 6-1
3.runde, Australian Open

Australian OpenDet er godt å se at verdens beste spillere har menneskelige trekk. Dersom jeg har en dårlig dag på tennisbanen, klarer jeg sjelden å snu det. Jeg går inn i en boble av selvbebreidelse og negative tanker, og havner i en ond sirkel som ikke slutter før tennisøkten er over.

Verdens beste spillere er gode fordi de klarer å spille godt på sånne dager også. De klarer å blokke ting ute, og vinner kampene likevel. Kim Clijsters så gretten ut da hun kom på banen, og ble brutt i sitt første servegame. Ikke bare det, hun tapte første sett 6-0, og gamene rant inn for Petrova i resten av kampen.

Hvorfor? Petrova spilte stødig fra grunnlinjen, og fikk inn mange førsteserver. Hun trengte bare å holde et godt press i grunnslagene, så slo Clijsters seg bort etter noen få baller. Clijsters hadde 5 vinnere og 26 upressede feil. Hvem hade trodd noe sånt etter Clijsters´ turneringsseier i forrige uke?

Petrova hadde aldri slått Clijsters før denne kampen, og publikum var fullstendig på Clijsters´ side, med jubel og klapping for Petrovas feilslag. Petrova kunne fått nerver av dette, men ble ikke vippet av pinnen.

Jeg ventet på at det skulle snu, at Clijsters skulle finne et lite lysglimt og jobbe seg ut av mørket derfra, men det skjedde aldri. Clijsters hadde ikke det vante kampfjeset sitt med i dag. Det var  forbløffende å se på. Her er Clijsters etter kampen.

2 kommentarer

  1. Fristet til å fjåse litt med «velkommen tilbake». Clijsters var vel i «sitt forrige liv» en spiller som var alt for god for antalle Grand Slam-seiere, og noe skjedde i hodet hennes på forskjellige stadier i en Grand Slam.. det hadde hun glemt under US Open, men nå..

Legg igjen en kommentar