Den moralske semifinalen

Australian OpenNadal og Murray møtes i kvartfinalen av Australian Open, etter at begge vant komfortabelt sine kamper i går. De slo hver sin servekanon, Isner og Karlovic.

Murrays statistikk mot Isner er fantastisk: 32 vinnere, 8 upressede feil, 71 prosent førsteserver, omsatte 3 av 6 breaksjanser og ble aldri brutt selv. Man kan selvsagt innvende at Isner er en spillertype som Murray elsker å møte, men likevel. Nadals tall mot Karlovic er også imponerende, les her.

Vinneren av Nadal-Murray møter Cilic, Gonzalez eller Roddick. Veien til finalen er med andre ord temmelig tøff i denne halvdelen av trekningen. Nadal har en god innbyrdes statistikk mot Murray (7-2). Murrays to seire har kommet på hardcourt, mens Nadal har vunnet på alle dekker.

Jeg holder Nadal som en svak favoritt i kampen, men jeg tror ikke det blir enkelt. Både Nadal og Murray er spillere som liker å føle seg fram i kamper, og kontre motstanderens slag. Jeg lurer på hvordan de vil legge opp taktikken i kvartfinalen. Da Murray slo Nadal i semifinalen av US Open for halvannet år siden, gjorde han det ved å slå Nadal på spanjolens eget spill – han fikk Nadal til å løpe ekstremt mye.

Murray ser utrolig veltrent ut nå. Han var gjest Game, set & Mats på Eurosport her om kvelden, og musklene nærmest ropte til oss gjennom t-skjorta.

[picapp align=»center» wrap=»false» link=»term=murray&iid=7636942″ src=»a/a/9/c/2010_Australian_Open_1842.jpg?adImageId=9437216&imageId=7636942″ width=»500″ height=»321″ /]

Legg igjen en kommentar