Tidenes merkeligste finaleresultat?

I dag avsluttet David Ferrer finalen i Davis Cup mot Tsjekkia ved å slå Lukas Dlouhy. Dermed vant Spania alle de fem kampene – 5-0 totalt.

Jeg lurte på når dette sist skjedde i en DC-finale, og kikket på statistikken. Den viser at forrige gang var i 1997, da Sverige slo USA 5-0 på hjemmebane. Det skurrer for meg. Sverige anno 1997 var ingen gylden generasjon. Magnus Norman og Thomas Johansson var for unge. De hadde riktig nok Björkman og Magnus Larsson, men amerikanerne hadde Sampras, Chang og Todd Martin i finalen.

Jeg sjekket Wikipedia-artikkelen om finalen. Den forteller at Björkman åpnet med å slå Chang i fire sett. Så måtte Sampras trekke seg på 1-1 i sett mot Larsson. Double-oppgjøret vant Björkman og Kulti mot det eminente doubleparet Todd Martin og Jonathan Stark.

Svenskene vant de meningløse kampene på søndagen også. På alle måter imponerende, og en bauta i svensk Davis Cup-historie.

Legg igjen en kommentar