Litt mer statistikk

2009 var året da Roger Federer passerte Pete Sampras sine 14 Grand Slam-trofeer, og satte rekord med 15. Det interessante ved Federer er at han er en late bloomer i tennissammenheng. Han var nesten 22 da han vant sin første GS-turnering, senere enn både Sampras, Wilander, McEnroe, Becker, Edberg og ikke minst Nadal. Federer gjorde sine store byks på statistikken da han vant tre Grand Slam-turneringer i 2004, 2006 og 2007.

Grafen under viser på hvilket tidspunkt i livet spillerne vant sine Grand Slam-titler. Det er verdt å merke seg at Nadal ligger langt foran Federer i forhold til alderen. Og gudene vet hvor mange GS-pokaler Bjorn Borg hadde hatt hjemme i skapet dersom han ikke hadde mistet motivasjonen.

(Klikk på grafen for å forstørre den.)

Legg igjen en kommentar