Kuerten skriver selvbiografi

Gustavo Kuerten er en favoritt. Hvorfor? Fordi han var en blid brasilianer med en nydelig backhand, og fordi han vant French Open tre ganger (1997, 2000-01). Og han er en av de få fra 1976-generasjonen som har gjort noe minneverdig på tennisbanen…

Nå skriver han selvbiografi, melder tennisen.no. Jeg håper den kommer på engelsk også.

Jeg stusser imidlertid litt på Kuertens uttalelse om at han hadde de beste årene foran seg da han opererte hofta i 2002, og spilte halvskadet resten av karrieren. Kuerten var 26 på det tidspunktet. De færreste tennisspillere har de beste årene etter midten av 20-årene. Ivan Lendl er et sjeldent unntak, Andre Agassi det samme.

Jeg nekter å tro at Kuerten kunne overgått f.eks 2000-sesongen, da han vant French Open, ATP-sluttspillet og tre andre titler, og endte året som nummer én i verden.

Her er Kuertens siste Grand Slam-tittel, French Open 2001 mot Corretja. Merker at jeg ikke savner Corretja i det hele tatt når jeg ser disse klippene.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=xmqJgUuzXWI]

Legg igjen en kommentar