Henins tilbakekomst nærmer seg

Overskriften har kanskje noe bibelsk over seg, og i dagens tennis er Justine Henins comeback det nærmeste man kommer en religiøs retur: Henin dominerte sporten midt i tiåret vi akkurat er ferdige med, og hun gjorde deg med stil.

Henin har fått wild card (gratisbillett som turneringsledelsen kan dele ut som de vil) til Australian Open, som begynner om 21 dager. Hun har også fått wild card til Sydney-turneringen like før. Og aller først: Turneringen i Brisbane. Der er også Kim Clijsters med.

Henin har spilt noen oppvisningskamper i det siste:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Wp5K6MDO6DE]

Henins store mål er Wimbledon, som hun aldri har vunnet. I et intervju er hun overraskende åpen om sine to siste forsøk der, 2006 og 2007.

2006:

In 2006, I was just one set away from the championship against Amelie Mauresmo, but I didn’t trust myself enough on grass. I didn’t believe I could do it. Yet it was my opportunity and, after Amelie beat me, it was hard to deal with it.

2007:

The next summer, I lost my semi-final with Marion Bartoli because I was scared of having to play Venus in the final. It was stupid, not at all like me, but it was how it was.

Henin legger stort press på seg selv når hun går ut og sier at hun vil vinne Wimbledon. Sannsynligvis må hun slå minst én Williams-søster for å ta hjem den pokalen. Når juli kommer, vil Henin ha mye kamptrening, og jeg tror Wimbledon er et realistisk mål. Uansett bør hun ha god sjanse på French Open-tittelen noen uker før.

2010, du kan ikke komme fort nok!

[picapp align=»center» wrap=»false» link=»term=justine+henin&iid=314461″ src=»0311/0000311359.jpg?adImageId=8677869&imageId=314461″ width=»500″ height=»333″ /]

3 kommentarer

  1. Etter US Open går jeg alltid litt lei, men nå kjenner jeg at jeg gleder meg som bare juling til et nytt år med tennis. Det skal bli spennende å se hva Henin kan få til allerede i Australia, men for min egen del tror jeg Flavia Pennetta kanskje blir den som stikker av med pokalen. Jeg håper Dementieva vinner, men tror ikke hun er stabil nok over 2 uker.

    Som en sa her tidligere: Det er egentlig fullstendig meningsløst å tippe, men det er litt gøy likevel.

  2. gleder meg som en hund til dette. om ikke henin har vært en personlig favoritt (når hjertet taler) har hun bidratt til å såpass mange favorittkamper og spiller så nydelig tennis at man må juble, og håpe at hun kan røske opp i både serena-dominans og annet. trenger vel ikke dra opp igjen alle de gamle duellene (henin vs clijsters, vs serena, vs sharapova) for å understreke hvor mye jeg gleder meg.

Legg igjen en kommentar