Didier Cuche er en stor idrettsmann, men ærlig talt

Roger Federer ble slått av Tiger Woods og Lance Armstrong da Associated Press kåret de beste idrettsmennene i tiåret som er forbi. Han burde selvsagt vært øverst, men sånne kåringer har alltid en amerikansk slagside.

Og ikke bare det: Federer er ikke engang den beste sveitsiske idrettsmannen i 2009! To Grand Slam-titler og to finaler og ATP-førsteplassen ved årsslutt var ikke nok. Alpinist Didier Cuche tok VM-tittelen i Super-G og sølv i utfor, og fikk derfor prisen.

Jeg forstår at sveitserne sikkert blir lei av å kåre Federer år etter år. Men når man kårer den beste idrettsmannen, bør det være en kåring av nettopp det. Jeg vil gjerne høre argumentene for at Cuche sine prestasjoner overgår Federers. Kanskje henger det sammen med at Sveits er et fjell-land med lange alpintradisjoner og at de derfor gir Cuche noen nasjonalsentimentale bonuspoeng, men det holder ikke.

Dersom Henrik Bjørnstad (eller Suzann Pettersen) ett år hadde vunnet British Open og US Open i golf, burde han selvsagt blitt kåret til årets norske idrettsutøver. Uavhengig av hva håndballjentene, Ole Einar Bjørndalen eller Petter Northug måtte ha sanket inn av trofeer.

Men ingenting vondt om Cuche. Her går det fort:

[picapp align=»center» wrap=»false» link=»term=didier+cuche&iid=7395350″ src=»c/4/c/9/Audi_FIS_World_a433.jpg?adImageId=8506102&imageId=7395350″ width=»500″ height=»360″ /]

1 kommentar

  1. Hadde nå i det minste Didier Cuche tatt sammenlagtseiren i alpint, så kunne titlen forsvares. Men det lille han har disket opp med av prestasjoner det siste året kan ikke sammenlignes med Federes prestasjoner på tennisbanen. Nei, dette ligger på samme nivå som å gi fredsprisen til Obama..

Legg igjen en kommentar