Verdasco ble sistemann

ATPFernando Verdasco tok den siste sluttspillplassen, fordi Nadal slo ut Tsonga i Paris-kvartfinalen, og dermed drepte franskmannens håp om London-billett.

Listen til ATP-sluttspillet ser dermed slik ut:

Federer
Nadal
Djokovic
Murray
Roddick
Del Potro
Davydenko
Verdasco

Samtidig henger Nadal fortsatt med i Paris Masters, selv om han har hatt matchballer mot seg i to kamper. Nadal lurte seg videre fra de kampene, samtidig som Federer tapte allerede i andre runde. Sluttspillet i London kan med andre ord bli meget spennende, med Federer og Nadal i tett kamp om å ende året som verdensener.

Det forteller litt om Federers spill utenfor Grand Slam-turneringene, at han ikke har koblet et fastere grep om førsteplassen. Federer vant to GS-turneringer og spilte finale i de to andre – men har underprestert på resten av touren. Dersom Nadal tar førsteplassen i 2009, etter alle skadeproblemene (han spilte f.eks ikke Wimbledon), er det en stor prestasjon.

Nadal møter Djokovic i semifinalen i Paris. Djokovic er i god form, og jeg tror han slår Nadal. Monfils-Stepanek i den andre er helt åpen, men jeg holder en knapp på Monfils.

Men tilbake til ATP-sluttspillet: En finale mellom Federer og Nadal der, ville vært en perfekt avrunding av sesongen.

12 kommentarer

 1. Mulig Djokovic er i god form, men i deler av kampen mot Söderling i går så han direkte umotivert ut ( spesielt i andresettet som han tapte 1-6 ). Regner med han skjerper seg mot Nadal da, men jeg holder en knapp på Nadal som var svært solid mot Tsonga. Selv om Nadal ikke har spilt sine beste kamper tidligere i turneringen, har han vært knallsterk mentalt.

   1. Djokovic ga opp andre sett mot Söderling etter å ha kommet et break under. Bl.a spilte han serve/volley på samtlige baller i det andre gamet han ble brutt. I de to settene han vant spilte han helt greit.

    Monfils har vunnet første sett mot Stepanek. Jeg har brent meg på spådommer om han tidligere, så jeg får nøye meg med å si at det hadde vært morsomt om han kunne gå hele veien og vinne sin første større tittel.

    For dem som ikke har ViasatSport sendes kampene fra Paris her: http://www.channelsurfing.net/

    Det spekuleres i om Roddick vil trekke seg fra ATP-sluttspillet. I så fall kommer Söderling inn. I tillegg vet vi jo at Del Potro trakk seg med skade mot Stepanek i går…

 2. Litt av en liste spillere samlet på ett sted – jeg må gladelig innrømme at sluttspillet er en mange av høydepunktene i sesongen. Den «siste» muligheten til å vise noe i 2009. Er spent på om Davydenko kommer til å vise like god form i år som har har hatt som vane tidligere år.

  1. Ser ut som Davydenko er over høst-toppen. Han har vel heller ingen store meritter fra sluttspill-sammenheng. Djokovic er en klar favoritt slik han har spilt i det siste. Tror Verdasco er sjanseløs. Spent på å se hvordan Roddick og Del Potro er i form, og om Federer klarer å spa fram litt magi igjen. Han har ikke vært så god på hardcourt i år.

 3. Davydenko kom jo til finalen i fjor – riktignok mye fordi han møtte en utslitt Murray i semifinalen.
  Det var da ydmykt av en Federer-fan å si at han ikke har vært god på hardcourt i år 🙂 Mange vil nok påpeke at han vært i to GS-finaler, samt vunnet en masters, og dermed har vært den beste på hardcourt i år. Ved siden av Nadal.

  Er enig i at Djokovic er favoritt i London. Dette er første gang i karrieren han vinner to ATP-titler på rad, så tre på rad er kanskje i overkant.
  Jeg tipper Murray er rimelig revansjesugen og stikker av med seieren. Spesielt hvis han unngår Federer i det innledende gruppespillet.

  1. Ja, jeg glemte fjorårets gode prestasjon av Davydenko.

   Federer har noen gode prestasjoner på hardcourt, men bare én tittel på det underlaget i år. Statistikken hans i avgjørende sett på hardcourt er temmelig dårlig for 2009 og 2008. Han klarer ikke å avgjøre like mange jevne kamper som før. Jeg har vanskelig for å tro at Federer vinner i London.

 4. Jeg tror heller ikke Federer vinner i London, men han er for tida vanskeligere å slå på hardcourt enn hva Nadal er. Jeg tipper derfor at både Murray og Djokovic gjerne vil unngå Federer i gruppespillet. At han ikke gjorde det, ble Murrays bane i fjor.

  1. Hvis jeg ikke husker feil, kunne Murray «lagt seg» mot Federer i gruppespillet og likevel gått videre. I stedet ble det en utmattende kamp for Murray, som var helt tom i semifinalen. Tviler på om han gjør det samme igjen.

   1. Så ble det Murray mot Federer i gruppespillet. Også Verdasco og Del Potro havnet i denne gruppa. Spilleoppsettet er såvidt jeg vet ennå ikke klart.

    Verdasco kan finne på å tape alle sine kamper. I så fall kan ikke Murray eller Federer «legge seg» når de møtes, med mindre begge allerede har slått Del Potro. Du får lage en post der vi kan tippe resultater.

Legg igjen en kommentar