Jeg tipper Federer, Murray, Djokovic og Davydenko går videre

ATP-sluttspillet enkelt forklart: De åtte beste spillerne i 2009 deles i to grupper, hvor alle spiller mot hverandre. De to beste i hver gruppe møtes i semifinaler, og vinnerne der spiller finale. Med andre ord: Det er mulig å må semifinalen uten å vinne alle kampene i gruppespillet.

Slik er gruppene i år:

Gruppe A:
Roger Federer
Andy Murray
Juan Martin Del Potro
Fernando Verdasco
Gruppe B:
Rafael Nadal
Novak Djokovic
Nikolay Davydenko
Robin Söderling

På denne tiden av sesongen er det ikke bare nok å se på spillernes innbyrdes styrkeforhold og høstformen. Det handler like mye om hvem som er friske og ikke. Murray, Del Potro, Nadal og Söderling har alle vært skadet i høst. Kanskje kommer en eller flere av dem til å være preget av det. Kanskje er de helt friske igjen. Vi får se.

I gruppe A holder jeg Federer og Murray som favoritter. Verdasco er for dårlig på hardcourt til å gå videre herfra. Del Potro har det vært stille rundt siden seieren i US Open, og han måtte trekke seg i Paris pga ryggskade.

Djokovic er formspilleren i gruppe B. Davydenko har også vært god i høst. Söderling og Nadal er spørsmålstegnene. Matchen mellom dem blir uansett spesiell. Jeg tipper Nadal kommer til å ofre knehaser og andre kroppsdeler for å revansjere tapet mot Söderling i French Open.

1 kommentar

 1. Mine tips
  A1 Murray
  A2 Federer
  B1 Djokovic
  B2 Söderling

  S1 Murray d. Söderling
  S2 Djokovic d. Federer

  F Murray d. Djokovic

  Djokovic bør vinne gruppe B greit. Dermed blir det om å gjøre å vinne gruppe A for å slippe å møte Djokovic i semifinalen. Jeg tror ikke Federer for tida er stabil nok til å gå ubeseiret gjennom puljespillet, dermed vinner Murray gruppe A. Federer biter imidlertid godt fra seg mot Djokovic i semifinalen, mens Murray får det enklere i sin semifinale. Fordel Murray i finalen.

  Forøvrig interessant innbyrdes statistikk mellom Murray og Djokovic. Djokovic leder 4-3 men Murray har vunnet de tre siste oppgjørene – uten å avgi sett.

Legg igjen en kommentar