Jeg tipper Federer, Murray, Djokovic og Davydenko går videre

Gruppene i ATP-sluttspillet er klare.

ATP-sluttspillet enkelt forklart: De åtte beste spillerne i 2009 deles i to grupper, hvor alle spiller mot hverandre. De to beste i hver gruppe møtes i semifinaler, og vinnerne der spiller finale. Med andre ord: Det er mulig å må semifinalen uten å vinne alle kampene i gruppespillet.

Slik er gruppene i år:

Gruppe A:
Roger Federer
Andy Murray
Juan Martin Del Potro
Fernando Verdasco
Gruppe B:
Rafael Nadal
Novak Djokovic
Nikolay Davydenko
Robin Söderling

På denne tiden av sesongen er det ikke bare nok å se på spillernes innbyrdes styrkeforhold og høstformen. Det handler like mye om hvem som er friske og ikke. Murray, Del Potro, Nadal og Söderling har alle vært skadet i høst. Kanskje kommer en eller flere av dem til å være preget av det. Kanskje er de helt friske igjen. Vi får se.

I gruppe A holder jeg Federer og Murray som favoritter. Verdasco er for dårlig på hardcourt til å gå videre herfra. Del Potro har det vært stille rundt siden seieren i US Open, og han måtte trekke seg i Paris pga ryggskade.

Djokovic er formspilleren i gruppe B. Davydenko har også vært god i høst. Söderling og Nadal er spørsmålstegnene. Matchen mellom dem blir uansett spesiell. Jeg tipper Nadal kommer til å ofre knehaser og andre kroppsdeler for å revansjere tapet mot Söderling i French Open.

En kommentar til «Jeg tipper Federer, Murray, Djokovic og Davydenko går videre»

 1. Mine tips
  A1 Murray
  A2 Federer
  B1 Djokovic
  B2 Söderling

  S1 Murray d. Söderling
  S2 Djokovic d. Federer

  F Murray d. Djokovic

  Djokovic bør vinne gruppe B greit. Dermed blir det om å gjøre å vinne gruppe A for å slippe å møte Djokovic i semifinalen. Jeg tror ikke Federer for tida er stabil nok til å gå ubeseiret gjennom puljespillet, dermed vinner Murray gruppe A. Federer biter imidlertid godt fra seg mot Djokovic i semifinalen, mens Murray får det enklere i sin semifinale. Fordel Murray i finalen.

  Forøvrig interessant innbyrdes statistikk mellom Murray og Djokovic. Djokovic leder 4-3 men Murray har vunnet de tre siste oppgjørene – uten å avgi sett.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.