Forvirrende og nervepirrende

Tv-en min har ca 40 kanaler. Der fins lokal-tv fra Sandefjord og Haugesund, fransk TV5, Animal Planet, et dusin NRK-varianter (én for hvert distrikt), National Geographic og svensk SVT1, 2 og TV4 og forferdelig masete barnekanaler som jeg har blokkert.

Men tror du noen av disse sender ATP-sluttspillet i tennis? Neiiida. Ikke f. Før i verden gikk turneringen på Eurosport. Nå er herretennisen på Eurosport begrenset til Grand Slam-turneringene og ellers de aller minste. Masters-turneringene (nivået under Grand Slam) kunne jeg i heldige øyeblikk oppleve på SportN. Nå er SportN historie, og erstattet med Viasat Fotball, som om enda en fotballkanal er det tv-nasjonen trenger.

Jeg fant en hakkete streaming av Federer-Del Potro på nettet i går, pluss BBCs tekst-oppdateringer fra kampen. Tidligere på kvelden hadde Murray slått Verdasco i tre sett. Del Potro vant det første settet mot Federer 6-2. Det andre gikk til tie-break, og Federer var to poeng unna tap da argentineren servet på 5-4 i tie-breaket. Hadde Del Potro vunnet disse to servepoengene, ville Federer vært ute av turneringen, og Murray i semifinalen. I stedet vant Federer de to poengene, og senere også settet.

Det sikret avansementet for sveitseren, og det på små marginer:

Fifth seed del Potro held his nerve to defeat Federer 6-2, 6-7 (5), 6-3, meaning that there was a three-way tie between del Potro, Federer and Andy Murray, who all had a 2-1 match record and a 5-4 sets record. The group was therefore decided on percentage of games won, which saw Federer (44-40) emerge as winner and del Potro (45-43) qualify in second place, pipping Murray (44-43) by just one game.

I kveld spilles de siste gruppekampene i den andre puljen. Söderling møter Davydenko og Djokovic møter Nadal. Söderling er sikret avansement uansett. Söderling har uansett stor interesse av å bli puljevinner. Da unngår han Federer i semifinalen (0-12 i innbyrdes oppgjør). Jeg tror svensken har god sjanse mot Del Potro, dersom det blir motstanderen. De har bare spilt mot hverandre to ganger tidligere.

Nadal er allerede utslått, men Djokovic virker heller ikke særlig pigg om dagen. For at Djokovic skal nå semifinalen, må han slå Nadal, samtidig som Söderling slår Davyenko. Jeg tror faktisk at det kommer til å skje, slik at vi får disse semifinalene:

Federer – Djokovic
Del Potro – Söderling

[picapp align=»none» wrap=»false» link=»term=del+potro&iid=7140866″ src=»e/e/4/6/ATP_World_Tour_e48c.jpg?adImageId=7874010&imageId=7140866″ width=»500″ height=»337″ /]

11 kommentarer

 1. Forvirrende, ja, men RoundRobin-formatet gir også herlig rom for spekulasjoner. Jeg vet ikke om Federer og Del Potro hadde total oversikt over settsifrenes betydning når de startet på 3dje settet i går, men vi andre visste i hvertfall at Del Potro måtte vinne siste sett 6-3 eller bedre for å passere Murray. Siden Del Potro startet å serve betød det at han måtte breake i ett av Federers fire første servegame.
  På 3-2 ser Del Potro virkelig kjørt ut, og han er ikke i nærheten av å breake Federers serve. På 3-3 får så Federer 3 breakballer i Del Potros serve, de første og eneste breakballene hans i hele kampen, men han klarer ikke å utnytte dem. 4-3 til Del Potro og Federer spiller et «håpløst» servegame med upressede feil og taktiske blemmer hvorpå Del Potro breaker og til slutt vinner 6-3. Britiske konspirasjonsteoretikere får nok vann på mølla etter dette.

  Det hadde vært interessant å vite hva Söderling tenker om kveldens kamp. Slik jeg ser det har han tre viktige hensyn – i prioritert rekkefølge:
  1) Han bør bruke minst mulig krefter i kveldens kamp. Han er jo tross alt videre og har slitt med skader tidligere i høst. I tillegg får han ingen hviledag før semifinalen.
  2) Han bør som Åsmund er inne på unngå Federer i semifinalen. Det gjør han ved å slå Davydenko eller ved å tape 1-2.
  3) Han bør unngå Federer i en ev. finale. Davydenko har i likhet med Söderling 0-12 innbyrdes mot Federer, så en andreplass til Djokovic i gruppe B er gunstig for svensken.

  Han sparer nok mest krefter ved å tape 0-2, men da går han mot Federer i semifinalen. Samtidig kan man si at med bare 6 sett i beina mot Federers 9 må dette være sjansen hans til endelig å slå sveitseren.
  Jeg mener Söderling bør satse på en kort kamp. Gå for vinnerslag fra nær sagt alle posisjoner, så får det briste eller bære. Videre er han uansett.

  BET365 har forøvrig en helt ok streaming fra turneringen.

  1. Selve formatet åpner for spekulasjoner etter kamper, siden visse utfall sender visse spillere videre. Men ærlig talt tror jeg Federer heller ville møtt Murray i en finale, enn Del Potro.

   Når det gjelder Söderling, så tror jeg han kommer til å gå for seier selv om det skulle stå 1-1 i sett i kveldens kamp. Jeg tror ikke Federers ni spilte sett har noen betydning for semifinalen. Han har en hviledag mer enn Söderling-gruppa før semifinalen. Og Federer har spilt lite i høst, så fysisk sett skal han være i god form. Så vidt jeg vet er det tresettere i semifinalene også.

   Takk for tipset om Bet365!

   1. Söderling gikk for seier helt til han ble brutt i 3dje sett. Da virket det som om han ga blaffen. Greit nok, han hadde jo sikret puljeseier og slapp dermed Federer i semifinalen.

    Men spiller Del Potro som på Tordag må nok svensken heve seg et par hakk. Han kan imidlertid håpe at Del Potro begynner å merke kjøret.

 2. Federer har jo vært irritert på hypen rundt Murray i år, så etter gårsdagens kamp går spekuleres det villt på foraer der ute. Gullkorn fra Tenniswarehouse: «My news broadcast just got interrupted to say that Murray burned all of his Federer posters and the Swiss flag in his front yard.»
  Jeg tror selvsagt ikke Federer tapte med vilje. Samtidig så han ikke nevneverdig brydd ut etter tapet.

  Söderling vs. Del Potro blir jo en sluggerfest av rang. Del Potro er nok stødigere og har en hvassere backhand, mens Söderling nok er hakket bedre fremover i banen. Merker at jeg gleder meg mer til den kampen enn den andre semifinalen.
  Holder Federer som en liten favoritt til å vinne hele greia.

 3. Jeg tror vi får en reprise av oppgjøret mellom Federer og Del Potro i finalen. Djokovic ser tafatt ut og slår neppe Federer (evt. Davydenko slår jo aldri Federer). Jeg tror Del Potro i den formen han var i igår, vil slå Söderling.

 4. Er enig i at bet365 er en grei nødløsning, men personlig er jeg meget fornøyd med tennistv.com. Denne koster riktignok endel (85$ pr år), men når den gir alle kamper fra de to største banene under alle mastersturneringene, og 5-10 kamper fra alle 500-turneringene synes jeg absolutt den er verdt pengene.

  1. Jeg bruker også tennistv.com og er fornøyd med det. Hvis jeg kjører den beste streamen ( 1MB ) ut på 40-tommeren, så er det litt mer kornete enn vanlig TV, men helt akseptabelt etter forholdene.

 5. Jeg var et par måneder i Mellom-Amerika i vår, og der hadde jeg tilgang til ESPN som hadde rettighetene til Masters-turneringene. Virkelig velstand – bortsett fra at noen kamper gikk virkelig grytidlig om morgenen.

 6. Muligheter for livestraming på nett som sender disse turneringene:
  1. bet365.com (må lage bruker)
  2. atdhe.net
  3. myp2p.eu

  Alle er gratis og i hvertfall de to første med tipp topp videokvalitet.
  Jeg ser alle kampene der, føles like bra som TV og med engelske kommentatorer trenger jeg ikke Viasat eller tennistv.com (som koster).

 7. Takk for tipset! Jeg er også en av mange som savner tennis på SportN, og er skuffa over at kanalen er borte. Det ser unektelig ut som Visat-pakka må skaffes før jul, men jeg synes det er synd at ikke lenger er like mye tennis i «grunnpakka». Tennis har et enormt tilgjengelighetsproblem allerede.

  Gleder meg til avlsutningen: Morsomt at Søderling holder så bra stand, og at Del Potro tydelig har funnet formen. Da er det ikke mange som slår driver som han.

Legg igjen en kommentar