Finalespilleren Federer var bedre før

ATPMange av Roger Federers rekorder kommer til å stå i årevis. Han innehar så mange rekorder at de slår hverandre i hjel. En av de mest oversette er etter min mening at Federer vant 24 strake finaler i perioden 2003-05.

Det betyr ikke at han vant 24 strake turneringer, men at han i denne perioden vant hver gang han nådde en finale. Kommer noen til å matche den? Jeg klarer ikke å se det for meg. (Det må sies at han i denne perioden ikke møtte Nadal i grusfinaler.)

Finalespilleren Federer er ikke like skarp i dag. I 2009 har han spilt disse finalene:

  • Australian Open: Tapte i fem sett for Nadal.
  • Madrid: Slo Nadal i to sett.
  • French Open: Slo Söderling i tre sett.
  • Wimbledon: Slo Roddick i fem sett.
  • Cincinnati: Slo Djokovic i to sett.
  • US Open: Tapte i fem sett mot Del Potro.
  • Basel: Tapte i tre sett mot Djokovic.

Oppsummert: 4-3 i finaler for Federer. Etter min mening var det bare i Paris-finalen mot Söderling at Federer spilte i nærheten av sitt beste nivå i de fire Grand Slam-finalene Federer spilte i år. Snart er det ATP-slutspill, hvor Federer skal prøve å utligne Sampras/Lendls rekord med fem sluttspilltitler. Jeg håper Federer klarer å slippe seg løs der.

Men det skal Federer ha: Han taper sjelden uten en fight. Både i Melbourne (Australian Open), US Open og Basel gikk finalene til maks antall sett. Og Federer er fortsatt i stand til å vinne raskt: Tre sett mot Söderling og to mot Nadal i Madrid og Djokovic i Cincinnati.

[picapp src=»3/1/c/7/Davidoff_Swiss_Indoors_a945.jpg?adImageId=7276969&imageId=6995098″ width=»500″ height=»325″ /]

Legg igjen en kommentar