Federer har førsteplassen i egne hender

Det drar seg mot ATP-sluttspill. Det store spørsmålet der er selvsagt om Federer eller Nadal kommer til å ende året som nummer én i verden. Federer har det beste utgangspunktet. ATP har lainet opp Nadals muligheter for å fravriste Federer førsteplassen:

1. If Nadal is an undefeated champion at the Barclays ATP World Tour Finals (winning all-three round-robin matches, a semi-final and final) he will earn the maximum 1,500 points. If that happens, Federer would need to either win all three round-robin matches OR reach the final to beat out Nadal for the 2009 ATP World Tour Champion title.

2. If Nadal goes 2-1 in round-robin play and wins the title he will earn 1,300 points. If that happens, Federer would need to either win two round-robin matches OR win one round-robin match and reach the final to beat out Nadal for the 2009 ATP World Tour Champion title.

3. If Nadal goes 3-0 in round-robin play, wins his semi-final but loses the final he will earn 1,000 points. If that happens, Federer would need only to win one round-robin match to beat out Nadal for the 2009 ATP World Tour Champion title.

Med andre ord: Nadal er nesten nødt til å vinne turneringen for å ha en sjanse på førsteplassen. Jeg lurer på om spanjolens kropp er i stand til det. ATP-sluttspillet er kort og intenst, og det spilles på hardcourt innendørs.

Som tidligere sagt tror jeg ikke Federer er god nok til å vinne sluttspillet i år, men jeg tror heller ikke Nadal klarer å ta førsteplassen. Djokovic er den store favoritten, basert på resultatene i høst. Så spørs det hvordan serberen takler et slikt favorittstempel.

3 kommentarer

  1. Det er ingen tvil om at Federer er god nok til å vinne. Spørsmålet er om han vil det nok. Med seier tangerer han Sampras og Lendl i antall sluttspill-seire. Hvor høyt henger egentlig det?
    Og hvor viktig er det for Federer å avslutte året som nr.1 i verden? I så fall ligger han en bak Sampras totalt.
    Jeg tipper svaret ligger et sted i mellom viktigheten av en GS-seier og en Masters-seier. Og kanskje hårfint under et OL-gull.

  2. Det er vel ikke bare skaden til Nadal som har hemmet ham i det siste. Han innrømmer i et intervju med den spanske sportsavisen AS at skilsmissen til foreldrene har gått hardt inn på ham, og at han i en måneds tid var «ute av denne verden», omtrent samtidig med Roland Garros og Wimbledon. Men klart – skaden har jo hatt sitt å si.

    Jeg tror ikke Nadal har mulighet til å vinne Masters, kanskje ikke engang gå videre fra gruppespillet. Så jeg er vel strengt tatt mest spent på å se hvordan hans neste sesong blir. Har han passert toppen av karrieren (seieren i Roma i vår) eller blir han på nytt den uslåelige kongen av Roland Garros og vinner av andre Grand Slams? Jeg er usikker.

    1. Ja, det blir spennende å se om Nadal klarer å snu trenden i 2010. Han er tross alt bare 23 år. Selv med bare 80 prosent kapasitet vil Nadal være en farlig spiller på grusen. Det gjenstår å se om Del Potro, Djokovic og Murray vil klare å slå Nadal på jevnlig basis på hardcourt. Jeg mener Nadal er bedre mentalt enn alle disse. For ikke å snakke om Federer, som kommer til å ha problemer med Nadal selv om spanjolen stiller i rullestol og et blindt øye…

Legg igjen en kommentar