En passende avslutning

ATPSå er Marat Safins karriere over. Russeren tapte i tre sett mot Juan Martin Del Potro i Paris Masters´ andre runde i dag, 4-6, 7-5, 4-6.

På mange måter var dette en passende avslutning for Safin. For ni år siden var han spådd å bli tennisens framtid, etter seieren mot Sampras i US Open. I dag blir Del Potro holdt fram som en kommende verdensener, etter seieren over Federer i US Open.

Safin vant enda en Grand Slam-tittel i Australian Open i 2005, men ingen etter det. Nå gir han seg, og ATP-touren er en stor attraksjon fattigere. Hvor mange spillere på touren i dag kan matche Safins CV? Federer, Nadal og Hewitt, uten tvil. Jeg kommer ikke på flere.

Fin gest av ATP å gi russeren en skikkelig avslutningsseremoni:

[picapp src=»5/5/3/b/ATP_Masters_Series_c36c.jpg?adImageId=7350217&imageId=7023018″ width=»500″ height=»326″ /]

[picapp src=»4/b/9/8/ATP_Masters_Series_f66e.jpg?adImageId=7350251&imageId=7023027″ width=»500″ height=»333″ /]

4 kommentarer

 1. Det er synd at han gir seg. Han tilførte tennissporten underholdning. Teknikken hans er strøken, og det er få som kan behandle en tennisball på samme måte som han. Jeg har alltid kost med når Safin spiller, så dette er en vemodig dag, selv om man aldri så mye har vært forberedt på det. Jeg håper at han skulle gjøre det litt bedre i Grand Slam-turneringene det siste året, men han har jo egentlig ingenting å bevise, alle vet toppnivået hans. Dessverre var vel kanskje ikke holdningene de beste…

 2. Slo opp litt stats etter å ha lest artikkelen din. En ting jeg ikke visste om Safin var at den første av to doubletitler han vant var tilbake i 2001 sammen med …. Roger Federer. Motstanderne ga seg på 1-0 i første sett.

  Hva gjelder CV blant aktive tennisspillere er det vel temmelig close race mellom Safin og Roddick:
  begge har vært nr.1 i verden
  Safin har 2 GS-titler mot Roddicks ene, mens Roddick har 5 finaler mot Safins 4
  Safin har 5 masters mot Roddicks 4
  Safin har 15 titler totalt mot Roddicks 27

  Jeg tror heller ikke Safin forsøker noe comeback på atp-touren, men ved siden av Gustavo Kuerten må han være den mest attraktive spilleren for senior-touren, av dem som ikke allerede er der. (Becker spiller heller ikke der når jeg tenker meg om?)

  1. Safins to Grand Slam-titler gir ham rangen foran Roddick, etter min mening. Men Roddick er ikke langt bak, og har jo nesten dobbelt så mange titler. Men rent tennisestetisk er Safin lysår foran Roddick.

Legg igjen en kommentar