Spansk kollaps

Tennis på tv:
Agniezska Radwanskla – Maria Jose Martinez Sanchez 4-6, 6-4, 6-2
3. runde, Beijing Open

wtaMaria Jose Martinez Sanchez er noe helt eget på WTA-touren. Hun har en stil som inneholder det meste: Hun er keivhendt, og slår forehanden mest med underarmen, så det ut til. En rask sveipende bevegelse foran kroppen, som regel med mye overskru. Hun er heller ikke redd for å slice (slå underskru) med forehanden. Backhanden hennes er helt omvendt: Kort tilbakeføring, nesten ingen overskru i ballen, ganske stiv bevegelse.

Dessuten prøver hun seg på nettet noen ganger, selv om jeg synes det blir drøyt å kalle henne en serve- og volleyspiller, slik Eurosports kommentator gjorde.

Mot Radwanska var Sanchez to games unna seier. Hun leder 6-4, 4-0, og Radwanska så meget uinteressert ut. To game fra seieren fikk Sanchez nerver. Spillestilen som til nå hadde vært en interessant cokctail av alle tennisens ingredienser, forvandlet seg plutselig til drinken fra helvete: Sanchez bommet på alt, og siden spilles hennes er så variert, har hun heller ingen solid base å støtte seg på når ting begynner å gå skeis.

Radwanska var like mutt gjennom hele kampen, men skal ha honnør for at hun aldri ga seg. Jeg blir overrasket om hun klarer å true Dementieva i neste runde. Dementieva er tilbake på banen hvor hun vant OL-gull, og Radwanskas spill i dag var ikke mye å skryte av.

Legg igjen en kommentar