Samme gamle leksa

ATPDette er tida på året hvor spillerne klager på at sesongen er for lang, at de blir slitne og så videre. Men så snart sesongen er slutt, spiller mange av dem oppvisningskamper til inntekt for en god sak eller egen lommebok.

Og Rafael Nadal, som ar gått skadet store deler av sesongen og mener den er for lang, skal begynne 2010 med en oppvisningsturnering . Som starter 31.desember. Det er vanskelig å ta klagene hans alvorlig da. Nadal henger fortsatt med i Masters-turneringen i Shanghai. Han har ikke vunnet en turnering siden Roma i mai, men har gode sjanser nå.

[picapp src=»d/d/6/6/2009_Shanghai_ATP_e4d6.jpg?adImageId=5647476&imageId=6807778″ width=»380″ height=»253″ /]

Men uansett; tennisåret er for langt. Alle idretter har godt av en pause, hvor det oppstår et sug av forventing blant fansen. Sportens «problem» er at det er en global sport, som innebærer at de beste må reise verden rundt, fordi alle vil ha turneringer. I en perfekt verden mener jeg Australian Open burde blitt flyttet til senere i året, gjerne mars, for eksempel ved at Indian Wells/Miami-turneringene ble flyttet til tidlig februar.

På den måten ville ikke Australian Open føltes så mye som en øde øy på kalenderen som tilfellet er i dag. De fire Grand Slam-turneringene ville kommet tettere, og skapt en naturlig overgang fra Australian Open til French Open og så videre. Mars er heller ikke så drepende varm som januar i Melbourne.

ATP-sesongen kunne begynt med et par pyntelige hardcourt-turneringer, så de to Masters-turneringene i Indian Wells og Miami som naturlig oppkjøring til Australian Open før grus-sesongen.

Etter min mening er innendørsturneringene etter US Open oveflødige. ATP-sluttspillet kunne vært holdt i midten av oktober. Det ville gitt spillerne ferie fra november til midten av januar, og det bør holde.

Peter Bodo om spørsmålet:

I don’t think anyone doubts that if you blew the whole thing up and started over, the players would enjoy a long break ending at Christmas. But you can’t blow the whole thing up, even if you wanted to. What you have here is an overabundance of legitimate stakeholders (which isn’t the worst problem to have by any means), none of whom wants to surrender what he or she’s built, in many cases after years of struggle and hard work.

2 kommentarer

  1. Enig med Åsmund i at om noe skal kuttes så står den europeiske innendørssesongen lagelig til for hugg.
    Bodo skriver også: «Indoor tennis is a legitimate branch of the game. It wasn’t all that long ago that carpetmeister John McEnroe was calling for a fifth Grand Slam — one that would be held indoors.»
    Kutter man ut innendørssesongen vil dette gi f.eks grussesongen langt større betydning for tennisåret totalt. En av grunnene til at spillerne av i dag ikke virker spesielt opptatte av dette, kan være at en slik «forskyvning» ikke vil ha spesielt stor innvirkning på den totale rankingen. På nitti-tallet og noen år til var grusspesialister langt mer utbredt i topp-tennisen enn i dag (noen som husker f.eks A. Costa, Muster eller Gomez?). I dag er de beste på grus også best på de andre underlagene.

    1. Tidligere var det stor forskjell i hvor raske hardcourt/teppe-dekkene var. Det var blant annet noen lynhurtige dekker inne i Europa om høsten. Nå virker det som de fleste turneringene på hardcourt spilles på medium raskt underlag. Det er enda en grunn til å kutte i høstsesongen.

Legg igjen en kommentar