Søkeordet: har mats wilander vunnet french open i tennis

French OpenJeg kan som sagt se hvilke søk som sender folk fra Google, Kvasir eller tennisgudene vet hvor til denne bloggen. Og for at folk skal få svar på akkurat det de lurer på, svarer jeg på søkefrasene av og til. I dag: har mats wilander vunnet french open i tennis.

Svaret er JA. Vi kan ta det skjematisk:

ÅrFinalistSettsifreFun facts
1982G.Vilas1-6, 7-6, 6-0, 6-4Wilander var 17 år og 9 måneder, og på dette tidspunktet den yngste vinner av en Grand Slam-turnering i historien. Slo i sine fire siste kamper i turneringen spillere ranket nummer 3, 9, 6 og 4 i verden.
1985I.Lendl3-6, 6-4, 6-2, 6-2Wilander første turneringsseier dette året. Slo McEnroe i semifinalen. Tapte finalen mot Lendl i samme turnering i 1987.
1988H.Leconte7-5, 6-2, 6-1Leconte servet for det første settet, men ble brutt. Wilander slo 97 prosent førsteserver (!) i kampen. Wilander vant tre av fire GS-turneringer i 1988, noe bare Federer har klart siden.

4 kommentarer til “Søkeordet: har mats wilander vunnet french open i tennis

 1. Knut

  I en tråd på tennis-warehouse debatteres det hvorfor Wilander har mye mindre cred enn andre som har vunnet omtrent like mange GS-titler (Connors, Mcenroe, Lendl, Agassi etc.), og en av årsakene som trekkes frem er at han rett og slett var kjedelig å se spille. En av debattantene siterer Wilander selv: «Wilander’s own assesment of his game was that it made for «boring tv»»
  Interessant nok fremhever han double-tittelen fra Wimbledon i 1986 som sin største bragd på tennisbanen.
  http://tt.tennis-warehouse.com/showthread.php?t=246737&highlight=wilander

  Svar
  1. Åsmund

   Jeg mener det er fire hovedforklaringer på at Wilander er litt glemt:

   1) Tennis handler fortsatt mye om USA, som anser Wimbledon og US Open for å være de to viktigste GS-turneringene. Og Wilander vant bare ett trofé av disse sortene, US Open i 1988. Edberg og Becker har til sammenligning fire hver (Becker: 3W, 1US, Edberg: 2W, 2US)

   2) Wilander manglet et klart image. Han var en smart spiller uten noen klare svakheter, og uten klare signaturslag som Edbergs volleyer, Beckers serve, McEnroes raseriutbrudd osv. Wilander jobbet hardt, men uten å bli puttet i Lendl-båsen for jernarbeidere av den grunn. Og Wilander var ikke så kontroversiell utenfor banen heller.

   3) Wilander brant ut tidlig, han vant sin siste Grand Slam-turnering som 24-åring. Det samme gjorde for så vidt McEnroe, men han holdt på i mange år etterpå. Wilander var helt ferdig etter 1988-sesongen.

   4) Få av Wilanders kamper nevnes når tennishistoriens store kamper skal kåres. Med unntak av Davis Cup-kampen mot McEnroe i 1982, og muligens US Open-finalen i 1988 mot Lendl.

   Men jeg er enig; Wilander er undervurdert. Han viste at det gikk an å bli best selv om man verken er størst eller slår hardest. Og uten å bli en drittsekk på veien dit.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *