Kampen om London-billett fortsetter

ATPATP har gjort det vanskelig å finne rankingpoengene for året så langt, for ATP-rankingen regnes etter de siste 12 månedenes resultater. For noen år siden var det omvendt, det var umulig å finne den 52 ukers rullerende rankingen, fordi ATP fant ut at de skulle markedsføre rankingen fra årets start i stedet. Det skal ikke være lett.

Uansett, slik har spillerne sanket poeng i 2009:

1.Roger Federer9855Sveits
2.Rafael Nadal8145Spania
3.Andy Murray6040Storbritannia
4.Juan Martin del Potro5735Argentina
5.Novak Djokovic5550Serbia
6.Andy Roddick4320USA
7.Fernando Verdasco2930Spania
8.Fernando Gonzalez2645Chile
9.Robin Söderling2475Sverige
10.Nikolay Davydenko2405Russland
11.Jo-Wilfried Tsonga2050Frankrike
12.Tommy Robredo1905Spania
13.Gilles Simon1890Frankrike

De fem øverste er allerede kvalifisert, så det er altså tre ledige plasser. Av spillerne med en teoretisk sjanse, er Robredo nesten sjanseløs. Resten av året turneringer spilles på hardcourt og/eller innendørs, og der har ikke spanjolen mye å stille opp med.

De andre fra 6-13 er alle gode på raske dekker. Høstens turneringsarrangører hadde nok ønsket at enda flere enn tre plasser sto tomme, for Federer & Co. kommer nok til å spare seg som best de kan før ATP-sluttspillet. De andre kommer til å dra verden rundt på jakt etter rankingpoeng, med to Masters-turneringer som viktigste stoppesteder. Den første spilles i Shanghai i neste uke. Den siste turneringen før ATP-sluttspillet er Masters-turneringen i Paris, og jeg tipper det fortsatt vil være kamp om sluttspill-billetter der.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *