Kampen om London-billett fortsetter

ATPATP har gjort det vanskelig å finne rankingpoengene for året så langt, for ATP-rankingen regnes etter de siste 12 månedenes resultater. For noen år siden var det omvendt, det var umulig å finne den 52 ukers rullerende rankingen, fordi ATP fant ut at de skulle markedsføre rankingen fra årets start i stedet. Det skal ikke være lett.

Uansett, slik har spillerne sanket poeng i 2009:

1. Roger Federer 9855 Sveits
2. Rafael Nadal 8145 Spania
3. Andy Murray 6040 Storbritannia
4. Juan Martin del Potro 5735 Argentina
5. Novak Djokovic 5550 Serbia
6. Andy Roddick 4320 USA
7. Fernando Verdasco 2930 Spania
8. Fernando Gonzalez 2645 Chile
9. Robin Söderling 2475 Sverige
10. Nikolay Davydenko 2405 Russland
11. Jo-Wilfried Tsonga 2050 Frankrike
12. Tommy Robredo 1905 Spania
13. Gilles Simon 1890 Frankrike

De fem øverste er allerede kvalifisert, så det er altså tre ledige plasser. Av spillerne med en teoretisk sjanse, er Robredo nesten sjanseløs. Resten av året turneringer spilles på hardcourt og/eller innendørs, og der har ikke spanjolen mye å stille opp med.

De andre fra 6-13 er alle gode på raske dekker. Høstens turneringsarrangører hadde nok ønsket at enda flere enn tre plasser sto tomme, for Federer & Co. kommer nok til å spare seg som best de kan før ATP-sluttspillet. De andre kommer til å dra verden rundt på jakt etter rankingpoeng, med to Masters-turneringer som viktigste stoppesteder. Den første spilles i Shanghai i neste uke. Den siste turneringen før ATP-sluttspillet er Masters-turneringen i Paris, og jeg tipper det fortsatt vil være kamp om sluttspill-billetter der.

Legg igjen en kommentar