Japansk forløsning for Sharapova og Jankovic

wtaDametouren er ustabil fra før, og på denne tiden av året begynner de fleste å merke kjøret. Derfor er det er ingen bombe at turneringen i Japan har hatt et stort frafall blant favorittene. Likevel møtes to velkjente navn i finalen: Jankovic mot Sharapova.

Jankovic var overtrent før denne sesongen, og har falt fra første- til åttendeplass på WTA-rankingen i 2009. Hun har vunnet to titler i år. Sharapova har ingen.

Sharapova jobber seg tilbake etter skade. Jeg har bare sett noen minutter av årets turnering. Det så ut som det var ca. 17 tilskuere på stadion. Det så også ut som Sharapova servet tilnærmet likt som hun gjorde før skulderskaden. Hvis noen har sett mer av henne i turneringen og kan si noe om serven, så gjør gjerne det i kommentarfeltet.

Jankovic og Sharapova er omtrent midtveis i sine tenniskarrierer. Jankovic jakter fortsatt på sin første Grand Slam-tittel, og jeg blir overrasket om hun klarer det nå. Jankovic er en late bloomer, og det er ganske uvanlig på dametouren. (For så vidt også på herretouren. Jeg kommer ikke på så mange andre enn Patrick Rafter.) Jeg har en følelse av at alle årene med så mye trening for å nå det nivået hun har i dag, er i ferd med å sette sine spor i kroppen.

Sharapova er også et treningsprodukt hvis kropp har skranglet de siste årene. Jeg tror viljen hennes alene er nok til en Grand Slam-tittel til i løpet av de neste årene, for hun virker fortsatt motivert. Etterveksten på damesiden er ganske dårlig nå, og det taler til Sharapovas fordel.

Finaletips: Sharapova leder 4-1 i innbyrdes oppgjør, og vinner igjen.

4 kommentarer

  1. Angående serven: Servebevegelsen i denne turneringen er definitivt annerledes enn det den har vært siden comebacket. Den ligner mer på hennes gamle bevegelse, med mer omfattende sving. Jeg håper det er noe hun har fått OK fra legen på, for det funker MYE bedre.

    Høydepunktet var definitivt matchen mot Stosur, selv om Stosur servet svakt. Maria hadde bare en DF og spilte så og si feilfritt. Siden har hun vært litt på og av, men aldri servet så dårlig som i de andre turneringene i år. Og Raastad hos Eurosport har rett i at hun har hatt suksess med å legge til elementer i spillet: Hun er mye oftere på nettet (til og med serve og volley ved en sjelden anledning) og hun kommer seg dit med f.eks en approach slice, som hun jo aldri benyttet seg av før. Det er gledelig.

Legg igjen en kommentar