Jankovic tok siste sluttspillplass

wtaJelena Jankovic kvalifiserte seg til WTA-sluttspillet da Zvonareva tapte i Moskva i dag. Det er en fin avrunding på et middels 2009 for Jankovic. Jankovic er ingen vinnerkandidat i Doha-sluttspillet, men prispengene der er uansett kjekt å ta med seg.

De andre kvalifiserte spillerne er Serena og Venus Williams, Dinara Safina, Svetlana Kuznetsova, Elena Dementieva, Caroline Wozniacki og Victoria Azarenka. Rart å ha med tre russiske spillere, og ingen av dem er Sharapova.

Apropos Wozniacki, så blir hennes kamp mot Anne Kremer i Luxembourg undersøkt nærmere. Wozniacki ledet 7-5, 5-0 (!) da hun overraskende trakk seg. Visstnok skal faren hennes midtveis i det andre settet ha sagt at hun burde vurdere å trekke seg, fordi hun uansett ikke ville klare å spille neste runde (pga skade). Det ble plukket opp av mikrofoner, og så begynte veddemålene på Kremer å komme på nettet.

Jeg har vanskelig å se for meg at Wozniacki skal bli straffet i denne saken. Problemet er at lyden ble plukket opp av mikrofonene. Så lenge spillselskapene tar imot spill underveis i kamper, risikerer man at slikt får store konsekvenser når folk satser penger underveis i kampen. WTA skal sjekke kampen på film, og se om alt går rett for seg. Jeg lurer på hva de håper å finne ut.

Wozniacki etterpå:

If anyone is in doubt about my injury, I can both produce a scan from the hospital and a report from the tournament physiotherapist.

Hvis Wozniacki skulle ha inngått en avtale om å tape denne kampen, er dette en utrolig klønete måte å gjøre det på. Da ville hun heller tapt første sett knepent, og så tapt noen game i andre sett. Ikke slik det skjedde i denne kampen, hvor hun knep det første settet, og cruiset i andre. Derfor synes jeg konspirasjonsteorier her er en smule far out.

Wozniacki ville ikke fått mye sympati dersom hun hadde vunnet kampen, men vært ute av stand til å spille neste runde – særlig fordi motstander Anne Kremer spilte på hjemmebane, og nå får luxembourgerne se henne i en runde til.

Legg igjen en kommentar