En hard gruppe og en Mikke Mus-gruppe

wtaWTA-sluttspillet har komme bardus på meg, selv om det har stått på kalenderen i hele år. Jeg får skylde på…demens (litt tidlig i alder av 33 år, men pytt.)

WTA- og ATP-sluttspillene utmerker seg ved å ha gruppespill før semifinalene. Fire spillere i hver gruppe, hvor alle møter alle og de to beste går til semifinale. Det betyr at spillere kan gå videre selv om de taper en kamp. (Sampras vant for eksempel ATP-sluttspillet fem ganger, og tapte alltid en kamp i innledningen hver gang.)

Sluttspillet går nok en gang i (ironi-advarsel!) tennismetropolen Doha i Qatar, dette landet som har satt så dype spor i tennishistorien med sin lange rekke av storspillere, og en tenniskultur som ligger djupt i folkesjela (ironi slutt). Ut fra tv-bildene å dømme, er intimsonen veldig stor i Doha, for det er ca. 10 meter mellom hver tilskuer. Eller kanskje det ikke finnes flere tennisinteresserte der.

Trekningen har ført til en ekstremt hard gruppe og en lallende enkel gruppe. Den harde: Venus, Serena, Kuznetsova og Dementieva. Den andre: Safina, Wozniacki, Jankovic og Azarenka. Dersom sluttspillvinneren kommer fra den andre gruppen, vil det overraske meg sterkt.

Til nå i kveld har jeg sett alltid like spreke Dementieva slå Venus i tre harde sett. Akkurat nå spiller Kuznetsova mot Serena, og tidligere i kveld vant Azarenka mot Jankovic. Jeg er spent på om Wozniacki har krefter igjen etter en lang sesong.

Her er jentene i festantrekk før alvoret begynte. Hva er egentlig poenget med sånne fotosjuts? Å vise at de ikke går i tennisklær hele døgnet?

[picapp src=»1/7/4/3/Sony_Ericsson_Championships_d16f.jpg?adImageId=6858536&imageId=6910730″ width=»500″ height=»306″ /]

2 kommentarer

    1. Det kan jo hende at de fire i den antatt sterkeste sliter seg ut, men jeg kan bare ikke se det for meg. Safina har vært på nedadgående lenge, Jankovic er en skygge av 2008-versjonen, Wozniacki må vel begynne å bli trøtt etter et så langt år og fersk kontrovers, og Azarenka, har hun kapasitet til å vinne dette allerede? Jeg tror ikke det.

Legg igjen en kommentar