Davydenkos sterke avslutning

ATPNikolay Davydenko spiller finale mot Fernando Verdasco i Kuala Lumpur, Indonesia, i morgen. Russeren slo omsider Robin Söderling igjen, 1-6, 7-6, 6-2. Før denne kampen hadde Davydenko fire strake tap mot svensken. Davydenko har siden sommerferien vunnet to – riktignok små – titler. Dersom statistikken hans mot Verdasco er en pekepinn (5-1 til Davydenko), tar russeren sin tredje tittel på tre måneder. Småpent.

Maria Sharapova vant finalen i Japan, så det er en hyggelig helg for russisk tennis.

Davydenko, Verdasco og Söderling kjemper alle om de siste ledige plassene til ATP-sluttspillet 22-29 november i London. 5 av 8 plasser er tatt allerede: Federer, Nadal, Del Potro, Djokovic, Murray. Resten av racet til ATP-sluttspillet er slik:

Plassering Spiller Poeng
6 Roddick 5050
7 Tsonga 3655
8 Davydenko 3535
9 Verdasco 3430
10 Simon 3090
11 Söderling 3020
12 Gonzalez 2805

Roddick ligger godt an. Jeg tror Gonzalez er for langt bak. Spennende blir det uansett.

3 kommentarer

  1. Jepp. Tsonga lever farlig etter semi-tapet i Bangkok samt at han har en seier i Paris å forsvare. Simon spiste seg innpå med seieren i Bangkok, men har en finale i Madrid å forsvare i Shanghai til uka. Han virker å være i god form.

    Håper på Roddick, Tsonga og Verdasco for de siste tre plassene, men er redd Davydenko og Simon tar to av dem. Söderling hadde jo vært knall, men da nytter det ikke å tape for Davydenko. Svensken kommer forøvrig til Oslo for oppvisningskamp før jul.

  2. Det blir spennende å se hvem som blir de åtte beste. Davydenko har jo tradisjon for å være det, men har ikke spilt like mye i år som tidligere, da han ble kalt «maratonspilleren». Ankepunktet mot han, som paradoksalt nok også er hans styrke, er at han mangler et klart våpen. Det betyr samtidig at han er jevnt god på alt og som regel er stabil, men i toppen er det ofte ikke nok. De gangene man har en dårlig dag, og de kommer alltid i løpet av en sesong, kan han ikke lene seg på en klar force som kan «redde» han ut av kampene. Det er med på å ikke heve lavestenivået like høyt som de aller beste.

    Men han ligger jo på den viktige åttende plassen, og Davydenko pleier å være en god høstspiller. Det eneste som er sikkert er at det blir en skikkelig rysare om hvem som tar den siste plassen.

Legg igjen en kommentar