Åpent om semi, men ingen Safina

wtaKan vi håpe at Serena klarer å vinne WTA-sluttspillet? Jeg skriver håper fordi det allerede er klart at Serena kommer til å slutte året som verdensener. Det ville vært et passende punktum å vinne sluttspillet, og Serena har jo heller ikke vunnet noen andre turneringer i år enn de to Grand Slam-turneringene (Australian+Wimbledon).

Det er åpent hvem som tar den andre semifinaleplassen fra den gruppa. Dementieva har best sjanse – slår hun Kuznetsova, er plassen hennes. Taper hun, er det mer åpent, for da vil både Venus og de to russerne ha en seier og tre tap.

Serenas førsteplass ble avgjort da Safina måtte trekke seg med skade.  Jeg lurer på hvordan 2009-sesongen kommer til å prege Safina til neste år. Hun klatret til førsteplass i år, men uten å vinne en GS-turnering, og fikk mye kritikk fra blant annet Serena. Det siste halvåret har vært en katastrofe for Safina. Hun ble latterliggjort i Wimbledon-semifinalen mot Venus (tok 1 game) og spilte en elendig hardcourt-sesong i USA, med tredjerundetapet i US Open (mot Kvitova) som lavmål.

Safina har visstnok hatt vondt i ryggen i tre måneder. Det spørs om vi får se henne i Australian Open neste år. For å være ærlig, tror jeg ikke hun vil bli sterkt savnet dersom hun uteblir. Med både Clijsters og Henin tilbake, og Serena i revansjehumør etter US Open, kommer Australian Open uansett til å bli en turnering som lever. Uansett om Safina deltar eller ikke.

Bildet: Dementieva server ganske bra for tida.

[picapp src=»1/7/8/6/Sony_Ericsson_Championships_61cd.jpg?adImageId=6998379&imageId=6938202″ width=»500″ height=»321″ /]

2 kommentarer

 1. Serena er en bølle, og jeg håper ikke hun vinner dette eller beholder førsteplassen særlig lenge.

  Sjekk forresten slutten på Wozniacki – Zvonareva-kampen i går. Wozniacki vant til tross for at hun gikk i bakken med kramper i leggen i siste game.
  http://www.youtube.com/watch?v=KbN8mRu7X68
  http://www.youtube.com/watch?v=OyjNYCH8i_w
  Hadde vært supert om hun tok dette, men det skal vel kanskje litt til hvis hun er så plaget av skader.

  1. Bølle eller ikke, jeg synes det er bra for tennisen at det er Serena og ikke Safina som er verdensener. Jeg mener det kunne vært en tilleggsregel som sa at verdenseneren er den av de regjerende Grand Slam-vinnerne som har flest rankingpoeng. Det ville gitt førsteplassen mer tyngde.

Legg igjen en kommentar