Tommeliten

Tennis på tv:
Melanie Oudin – Maria Sharapova 4-6, 6-3, 7-5
3.runde, US Open

US OpenHusets fireåring var i bursdag i går. I godtposen fikk hun blant annet en liten melkesjokolade. På innsiden av innpakningspapiret står det alltid et lite eventyr. På hennes sjokolade sto eventyret om Tommeliten.

Vi leste det i ettermiddagssola på benken utenfor huset:

Tommeliten er på størrelse med en tommel, og er litt av en skøyer. Mora tar han med til prinsessa for å gifte ham bort, og på veien dit gjemmer han seg tre ganger (i henholdsvis hestens man, øre og nese). Han dukker opp igjen hver gang. Prinsessa takker av ukjente grunner  ja til å gifte seg med Tommeliten, men under bryllupsmiddagen får han merke at det ikke er så greit å være liten: Tommeliten drunker i smørøyet når de spiser grøt.

Jeg begynte å tenke på Tommeliten igjen da jeg så 17 år gamle Melanie Oudin mot Maria Sharapova seinere samme kveld. Oudin ser knøttliten ut i forhold til Maria Sharapova, som har tre Grand Slam-titler. (Jeg ble overrasket da jeg leste at Oudin faktisk er 1.68 høy. Hun ser kanskje lavere ut fordi hun er så muskuløs.)

Men i motsetning til Tommeliten, druknet ikke Oudin i smørøyet da det ble alvor. Det finnes ikke noe større smørøye i tennisen enn Arthur Ashe stadion i New York, og Oudin slo ut Sharapova med smart, aggressiv tennis. Det hjalp selvsagt at Sharapova slo 21 dobbeltfeil og gjorde 63 upressede feil. Spillerne brøt hverandres serve hele veien i det tredje settet, før Oudin på andre forsøk servet hjem kampen til 7-5 i tredje. Amerikansk tennis trengte denne oppmuntringen. Seinere på kvelden tapte både Blake og Roddick.

Nå har hun slått ut Dementieva og Sharapova i de to siste kampene, og får sjansen til å slå ut enda en russer i neste runde; ustabile Nadia Petrova. Vinner hun den kampen, venter Wozniacki eller Kuznetsova i neste runde, som også er overkommelige motstandere. I så fall er hun i semifinalen, hvor en av overraskelsene Kvitova/Wickmayer/Bondarenko/Dulko venter. Jeg sier ikke at Oudin når finalen i US Open, men hun har en brukbar sjanse. Ingen liker å møte en amerikansk underdog og publikumsyndling på hjemmebane.

5 kommentarer

 1. Morsom kamp å se fordi den var spennende og publikum helt ville. Selv om Oudin selvfølgelig er hjemmepublikumets favoritt, så har Maria også bra støtte.
  Det er noe majestetisk med Sharapova, når hun med blikket ber de andre stå stille mens hun server.
  Små stønning kan i gitte situasjoner være helt greit, men skrikingen til Sharapova gjør at jeg skrudde lyden ned under spillet og opp for å høre publikum. Så slapp nabolaget å lure på hva vi så på, sent lørdag kveld.
  Oudin er en spennende spiller, men Maria hjalp henne veldig, når hun slo 21 dobbeltfeil. Oudin var jo rimelig shaky i egne servegame (mot slutten).

 2. Artig sitering, definitivt litt Tommeliten-fakter. Det jeg tenkte på under kampen var at Oudin har samme -in-lyd i navnet som en viss belgier med noget begrenset høyde…

  Maria hadde vunnet greit i går med et menneskelig antall dobbeltfeil, men det er sånn ‘the cookie crumbles’, som de sier der borte. Serven er Oudins svakhet, i lange dueller var hun jo fullt tilstede og jeg tror ikke hun gjorde én feil når hun slicet for å bryte opp tempoet. Spørsmålet er om hun klarer å holde serve mot noen som ikke dobbeltfeiler bort sine egne game.

  Et morsomt poeng er at alle favorittfallene har skjedd i den øvre halvdelen av drawen. Dermed er de to halvdelene ekstremt skakke nå, og i bunnen må Serena, Venus, Clijsters, Pennetta og Zvonareva kjempe om bare en plass. Det sier seg selv at finalisten fra bunndelen av trekningen vil være en favoritt.

 3. Håper på en kvartfinale mellom Oudin og Wozniacki! Det hadde vært gøy å se. Oudin er absolutt et stort talent, særlig på defensiven. Men hun må nok forbedre serven en del for å prestere stabilt på dette nivået.

  Serena når nok ganske sikkert en finale. Hvem hun møter er helt åpent. Jeg tror Wozniacki har tidenes sjanse til å nå en finale i årets US Open. Slår hun Kuznetsova, tror jeg hun kan klare det. Det vil være moro!

Legg igjen en kommentar