Søkeordet: "hvilket år tapte bjørn borg sin første singel finale i us open?"

US OpenJepp, vi tar oss tid til en søkeord-artikkel mens det regner i New York. En leser lurer på hvilket år Bjørn Borg tapte sin første finale i US Open. Det var i 1976, mot Jimmy Connors. Borg hadde en eksellent sjanse dette året, da turneringen ble spilt på grønn grus.

Peter Bodo skriver om den finalen:

In what may have been the best four-set final in Open era history, Connors and Borg played an excruciatingly tight, bitterly fought match in the old concrete horseshoe of the West Side Tennis Club. Jimbo once again prevailed, 6-4, 3-6, 7-6 (11-9), 6-4; most witnesses felt it all came down to the tiebreaker.

Borg tapte mot Connors igjen i 1978, og i finalen mot McEnroe i 1980 og 1981. Fire tap i US Open-finaler, og ingen tittel.

Borg vant heller aldri Australian Open, en turnering han heller aldri prioriterte. Hadde han vunnet US Open, ville nok svensken tatt turen Down Under for å hente en pokal der også.

Her er et klipp fra finalen i 1976:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=T0dMd9q2o6w]

1 kommentar

  1. Imponerende søkestreng!
    Jeg har lenge fryktet at kidsa kun forbinder Bjørn Borg med herretruser, men dette gir jo håp. Er enig med deg at 76′ nok var den store sjansen Borg hadde til å vinne USO. Neste gang han var i finalen gikk den på hard court. Men foran 76-finalen hadde Connors 5 strake seire mot Borg, hvorav to på grus. Resultatet var vel derfor ikke så overraskende der og da, men kanskje mer i retrospekt gitt Borgs samlede meritter på grus og hans dominans (15-8) over Connors. Men amerikansk grus var/er vel heller ikke helt som europeisk grus?

Legg igjen en kommentar