Oi-oi, Serena kjeftet seg til tap

US OpenJeg så ikke kampen, har bare lest litt på nettet: Serena Williams tapte semifinalen mot Clijsters etter at hun skjelte ut en dommer på 15-40 i siste game. Jeg kommer tilbake med mer litt seinere.

Min første tanke var at dette var på grensen til utrolig. Hvordan kan det klikke så fullstendig for en så rutinert spiller som Serena?

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=MF368aMf_I4]

Oppdatering: Nå har jeg sett det andre settet i reprise på Eurosport. Det var meget velspilt. Serena satset litt mer, Kim var best i de lange duellene.

Når det gjelder episoden som kostet Serena poenget, er det ingen tvil om at det var rett å gi henne en advarsel for hendelsen, uansett hva som ble sagt. I det fotfeilen ble dømt, tar det faktisk halvannet sekund før Serena begynner å kjefte på dommeren. Så tar hun en pause, og kommer med en ny dose. Og så en tredje gang. Utrolig urutinert.

Advarsel nummer to i en kamp (husk, hun fikk den første for å ha knust racketen i første sett) betyr at man mister et poeng. Og siden stilingen var 15-40 til Clijsters, gav dette ene poenget henne kampen.

Var det en fotfeil? Vanskelig å si fra tv-bildene.

I alt dette synes jeg også synd på Clijsters, som ikke fikk feiret seieren. Hun så mest nedstemt ut etter kampen. Hun har en god sjanse mot Wozniacki i finalen.

1 kommentar

  1. Trist avslutning på en meget spennende kamp, som kunne endt «hur som helst». For meg høres det ut som Serena i diskusjonen med turneringslederne etterpå, benekter å ha brukt ordet «kill».
    Eurosport skriver;
    «I swear to God I’m…going to take this…ball and shove it down your…throat, you hear that? I swear to God,» Williams told the line-judge.

    det er uansett så drøyt, at hun bør få en eller annen straff fra WTA. Her tråkkes det bokstavelig over mange streker.

Legg igjen en kommentar