Høstblues

ATPEtter at US Open er unnagjort, er det bare fire viktige ting som gjenstår på kalenderen: WTA- og ATP-sluttspillene, samt finalene i nasjonsturneringene Fed Cup (damer) og Davis Cup (menn).

Alt annet er, med respekt å melde, ikke spesielt interessant. Jo da, det spilles Masters-turneringer som får betydning for hvem som kvalifiserer seg for sluttspillet. Men ATP-turneringene i Shanghai og Paris får det ikke til å krible hos meg.

Roger Federer har trukket seg fra turneringen i Japan, og den påfølgende Masters-turneringen i Shanghai. Dette er beretningen om et varslet avbud. Federer føler seg nok sikker på å beholde førsteplassen ved årsslutt, siden han har en ledelse på Nadal med 2410 poeng. Federer nådde bare kvartfinalen i innendørsturneringen i Paris i fjor, og kom ikke videre fra gruppespillet i ATP-mesterskapet den gang, og kan øke poengsummen sin dersom han forbedrer seg i forhold til de prestasjonene.

Jeg tipper vi ikke ser Federer på banen igjen før i begynnelsen av november, på hjemmebane i Basel, og deretter innendørs i Paris og så ATP-sluttspillet i London. Det må være herlig for europeeren Federer at ATP-sluttspillet skal gå i London de neste årene., så slipper han å dra til Asia eller USA om høsten, så hjem for jul og så til Australia i januar.

1 kommentar

Legg igjen en kommentar