Først valg, så finale

US OpenJeg kommer til å se valgsendinger fram til ca 23, så hoppe over til Federer-Del Potro. Jeg tror Federer vinner finalen.

Federer har vunnet seks av seks kamper mot Del Potro. Han vant i tre lette sett i Australian Open, og fem tøffe sett i French Open. Federer kommer til å gjøre alt han kan for å nekte Del Potro en rytme i spillet. Del Potro er best når han kan dunke løs fra magehøyde, slik han kunne mot Nadals overskrudde grunnslag i semifinalen.

Forskjellen mellom Nadal og Federer er blant annet at Nadal i mindre grad tilpasser spillet sitt til motstanderen. Federer har garantert sett mye av Del Potros kamper i turneringen, og lagt opp en taktikk. Jeg tror ikke han kommer til å spille to like baller etter hverandre mot Del Potro.

Jeg tipper det blir et tett første sett, muligens med tie-break. Jeg tror Del Potro må vinne i tre eller fire sett dersom han skal klare dette. Han må håpe at han klarer å presse Federer til feilslag, og at serven er på plass. Dersom Federer vinner første sett, tror jeg han tar kampen ganske problemfritt.

Federer kan bli grinete hvis verden går ham imot, og den har ikke gjort det på ei god stund. Hvis motgangen kommer i form av Del Potro-bomber på linjene i game etter game, kan Federer tape. Men jeg tror ikke Del Potro klarer å spille på et så høyt nivå så lenge.

Og husk: Federer har aldri tapt en Grand Slam-finale mot andre enn Rafael Nadal.

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar