Etter leggetid

US OpenJeg ble sittende å se på opptaket av Federer-Robredo og livekampen Verdasco-Isner etter at jeg kom hjem fra popquiz i går kveld. Har egentlig sett lite av herrekampene så langt i US Open.

Federer- Robredo 7-5, 6-2, 6-2: Federer sleit litt i det første settet mot Robredo. Da han fikk et seint break til 6-5, og deretter et tidlig break i andre sett, var det i realiteten slutt. Robredo har ingenting som kan skade Federer, bortsett fra en jevnhet i spillet. Men Federer var mer konsentrert enn han var mot Hewitt i forrige runde. Synes Federer noen ganger står litt feil til backhandene sine.

Federers forehand var mye bedre enn mot Hewitt, og det er fortsatt et fascinerende slag: Federer får mye kraft i en liten bevegelse. Mot Robredo var han også god til å vinkle korte forehander ut av banen på Robredos forehandside.

Kampen ble sendt på Eurosport 2 med britiske kommentatorer, som gnålte om at Federer må begynne å smile mer på banen. Javel?

Federer møter Søderling for tredje Grand Slam-turnering på rad. Selv om svensken har spilt godt så langt og bare trengte tre sett mot Davydenko (som trakk seg), tviler jeg på at det blir Søderling som stanser Federer.

Verdasco – Isner 4-6, 6-4, 6-4, 6-4: Vinner Federer mot Søderling, går han til semifinale mot Djokovic eller Verdasco. De møtes i kvartfinalen først, etter at begge vant overbevisende i går. Verdasco var uhyre konsentrert mot Isner, og bortsett fra enkelte skjønnhetsfeil, hadde han en god dag på jobben. Isner virket litt tom, og det var kanskje ikke så rart etter seieren mot Roddick i forrige runde.

Uansett er det sterkt av Verdasco å bare få 13 ess mot seg på fire sett, i en kamp hvor Isner fikk inn 69 prosent førsteserver. Djokovic er en bedre hardcourtspiller enn Verdasco, og jeg tror det blir han som møter Federer i semifinalen.

Og kult at Caroline Wozniacki er klar for kvartfinalen mot Melanie Oudin! Jeg tror hun er tøff nok til å vinne den, etter at hun slo Kuznetsova i tie-break i andre og tredje sett i natt. Caroline er veldig nær en GS-finale nå.

Legg igjen en kommentar