Ett uspennende og ett spennende oppgjør

ATPLagene i helgens semifinaler har offentliggjort uttaket til kampene. Spania møter Israel hjemme, og det er en formalitet av en semifinale. Selv uten sine to beste spillere (Nadal og Verdasco) er Spania overlegent bedre enn Israel. Spania har 12 spillere i topp 100 i verden, deriblant fem i topp 25.

Tomas Berdych er brukbar på grus, og kan skape problemer for Kroatia denne helga. Bildet er fra French Open 2006.
Tomas Berdych er brukbar på grus, og kan skape problemer for Kroatia denne helga. Bildet er fra French Open 2006. (Ballen er såvidt synlig til venstre for 1-tallet på reklamen.)

Litt overraskende er Ferrero blitt valgt i single i stedet for Robredo – Robredo er ranket over Ferrero på ATP-listen. Trener Albert Costa må mene at Ferrero er i bedre form, hvis Robredo da ikke er skadet.

Kroatia har valgt å spille semifinalen mot Tsjekkia på grus. Jeg skjønner ikke helt logikken bak. Kroatene stoler på Cilic og Karlovic, som etter min mening er best på raske hardcourtdekker. Cilic har for eksempel statistikken 22 seire og 20 tap på grus i karrieren. Karlovic er enda dårligere: 29 grusseire, 37 tap.

Tsjekkerne har Berdych og Stepanek, som også er best på hardcourt, men Berdych er på papiret den beste grusspillerne av alle i dette oppgjøret: 3 titler på grus, og statistikken 65-44 i gruskamper. Hvor smart var det av kroatene å velge grus til dette oppgjøret?

I stedet for en skikkelig shoot-out på raskt dekke, får vi en haug spillere som egentlig ikke liker å spille på grus. Det blir uansett spennende, og jeg tviler på om det er avgjort etter tre kamper. Interessant å se om Cilic har beholdt formen fra US Open.

PS: Sveits møter Italia i forsøket på å kvalifisere seg til spill på øverste nivå neste år. Roger Federer er med, og skal etter planen spille tre kamper. Jeg regner med at han slipper å spille søndagen dersom Sveits har en 3-0-ledelse på det tidspunktet.

2 kommentarer

  1. Ja, ganske merkelig valg! Blir spennede å se om Cilic klarer å spille like bra som i US Open, der han til tider var meget god! Det samme med Stepanek som er en formspiller fra samme turnering.

    Imponerende av Spania å ha så mange gode innenfor både topp 100 og topp 25.

  2. Valget av grus virker kanskje litt rart – eller kanskje ikke.

    Mot USA i forrige runde valgte også kroatene grus. Begge slo da James Blake og Cilic slo i tillegg Mardy Fish.
    Seieren over Murray i USO var selvsagt en fjær i hatten for Cilic, men i oppvarmingsturneringene til USO imponerte hverken Cilic eller Karlovic. Grussesongen i Europa gikk hakket bedre, Cilic slo bl.a Stepanek i FO. Kanskje tenker de at grus nøytraliserer serve/volley-spillet til Stepanek, og da kan de tåle et tap eller to mot Berdych?

Legg igjen en kommentar