Et eksellent doublepar

Davis CupJeg har alltid sett på Tomas Berdych som en ganske enkel slagmaskin, varierende i humør og kvalitet, men uten særlig variasjon i spillet. Det er mulig jeg har tatt feil. Jeg oppdaterte Davis Cup-oversikten min i formiddag, og kikket tilfeldigvis på Tsjekkia sine doublekamper dette året.

Berdych og Stepanek har vunnet alle de tre doublekampene de har spilt. I åttendelsfinalen mot Frankrike slo de paret Llodra (17 double-titler)+feinschmecker Gasquet i fire sett. Dette var en viktig kamp, for på dette tidspunktet i oppgjøret sto det 1-1 i kamper. I kvartfinalen vant Berdych/Stepanek over argentinerne Acasuso/Mayer i tre enkle sett. Og nå i semifinalen sendte de Tsjekkia til finalen da de tok seg av Cilic/Zovko i tre sett.

I Grand Slam-turneringer er det de beste spillerne som vinner singletitlene. Men er det de beste doublespillerne som vinner double? De færreste av toppspillerne deltar i double, fordi det blir for mye tennis for kroppen. Nylig vant Serena og Venus doubleturneringen i US Open, 6-2, 6-2 over førsteseedede Black/Huber.

Det hadde vært stilig om det fantes en stor turnering hvor de beste var med, og hvor det utelukkende ble spilt double. Tenk å få Nadal og Federer på lag mot f.eks Djokovic og Murray. Eller mot Stepanek og Berdych.

Jeg tror folk ville sett på.

2 kommentarer

  1. Federer trakk seg også fra doubelen mot Italia. Italienerne vant den kampen, men Sveits vant sammenlagt.

    Eurosports kommentatorer fikk flere spørsmål fra seerne under USO om hvorfor det ikke ble vist noe double. De hadde ikke noe godt svar, men sa at de selv gjerne hadde sett at double ble vist på tv. I går sveipet jeg innom Eurosport, og hva viste de? Double i bordtennis-EM!

    1. Double er gøy å se på. Men jeg har en mistanke om at de som vinner double-turneringene, ikke hadde slått f.eks Nadal/Federer dersom de spilte sammen. Det tar vekk litt av gleden fra doubletennisen å vite dette.

      Double i bordtennis er et hekkan å spille. Jeg synes å huske at man skal slå annenhver ball, sånn at du må komme deg fort vekk fra bordet når du har slått.

Legg igjen en kommentar