Den beste kampen til nå

Tennis på tv:
Kim Clijsters – Venus Williams 6-0, 0-6, 6-4
Åttendelsfinale, US Open

US OpenFor en kamp! Kim Clijsters spilte først et fantastisk sett. Så briljerte Venus. I begynnelsen av tredje sett brøt Clijsters Venus sin serve, og det var nok: I motsetning til mange andre damekamper, holdt Clijsters serven sin resten av kampen.

Venus hadde to breakballer i det siste gamet, men Clijsters var tøff i de avgjørende situasjonene. Dette var rask, flat hardcourt-tennis, med mange spektakulære dueller og selvsagt også en del feil. Som naturlig er når det går så fort som i denne kampen.

Venus spilte med en bandasje på størrelse med Østfold på venstre lår, men så ikke ut til å være plaget med det. Clijsters vant mange av poengene ved å dra Venus langt ut i backhandhjørnet. Hun leste serven til Venus godt til tider.

Det var gøy å se en kamp mellom to spillere med pokerfjes. Clijsters og Venus røper lite av hva de tenker, og får ikke furte-fjes selv etter dårlige slag, eller selv om de taper et sett 0-6. Clijsters har noen «come on!» etter gode poeng, det er alt. Utrolig imponerende at Clijsters presterer så godt i en så stor kamp etter to år utenfor konkurranse. Det er vel i uttrykket om sirkushester og sagmugg.

Jeg liker det ukompliserte ved Kim Clijsters. Hun spiller i klær som helt vanlige tennisjenter kunne brukt, hun har en effektiv teknikk og hun gauler ikke hver gang hun slår ballen.

Dameklassen har i år to soleklare publikumsfavoritter: Oudin og Clijsters. Uansett klarer jeg ikke helt tro på seier til Clijsters likevel. Serena Williams blir en større og større favoritt for hver runde, og jeg tror hun vinner til slutt.

3 kommentarer

  1. Må virkelig si det var moro at Kim vant dette. Likevel litt rart at det svingte så veldig de to første settene. Det er ikke ofte man ser 0-6 bli til 6-0 på dette nivået, skjønt dametennis er litt annerledes. Svært fortjent og artig at hun er videre, og helt enig at det er herlig med en damespiller som ikke stønner hardere enn hun slår og er helt triviell.

    Serena er stor favoritt, og det virker som henne er i slag om dagen. Det blir nok vanskelig å slå henne i denne turneringen.

  2. Håper Clijsters får litt orden på chokinga om hun evt kommer ovenpå mot Serena.

    Det beste settet fra damene i går var forøvrig andresettet mellom Pennetta og Zvonareva. Zvonareva, alltid en mentalt ustabil spiller (mildt sagt…enkelte har vel ropt etter tvangstrøye og menn i hvite frakker), klarte også nå å misse seks matchballer før hun tapte tiebreaket, og så tredje sett 0-6. Jeg klarer ikke annet enn å elske henne uforbeholdent, en genuint mystisk og uforutsigbar spiller. Vel vel, Pennetta ser sterk ut. Tar med et sitat fra New York Times om matchen:

    » She tore at the bandage wrapping her left knee, and implored the umpire Lynn Welch to allow her to grab a pair of scissors during the first-game changeover and cut the tape off. She was denied because it was a pre-existing injury and it was not a full changeover.

    Zvonareva kept pulling off swaths of tape and when she lost her serve and did a split trying to reach a ball, she sat on the court and pounded her right leg four times, imploring the limb to do better.»

Legg igjen en kommentar