Årets feelgood-historie

US OpenKim Clijsters vant som ventet finalen i US Open, etter 7-5, 6-3 mot Caroline Wozniacki fra Danmark. Dette var Clijsters´tredje turnering etter at comebacket, og på veien til tittelen slo hun hele fem seedede spillere (Bartoli, Li, Venus, Serena og Wozniacki), og vant sine tre siste kamper i strake sett. Ingen kan si at Clijsters hadde en heldig trekning.

Betyr dette at nivået i dametennis er dårlig? Ja, til en viss grad. Men det forteller også mye om Clijsters´ kapasitet og naturlige følelse for spillet, at hun kan komme tilbake på denne måten.

Clijsters er første mor som vinner en Grand Slam-tittel i single siden Goolagong vant Wimbledon i 1980. Planene hennes framover er ikke fastlagt, men hun kommer til å spille i Australia. Dette er Clijsters´ første tittel i år, og hennes andre Grand Slam-tittel i karrieren. Grattis!

Jeg så ikke kampen. Det gjorde about.coms skribent Jeff Cooper, som skrev dette etterpå:

For much of the first set, Kim wasn’t fully dialed in, and Caroline’s high topspins kept her from hitting her biggest shots, but as Kim started finding better depth, Caroline was forced to hit back somewhat lower and flatter, and that gave Kim the type of ball she could hit even harder. Matches often turn on what is, at first, a slight improvement by one player. Once that subtle tipping point is passed, a positive feedback loop kicks in, making everything easier for one player and harder for the other from then on.

2 kommentarer

  1. Det som forhåpentligvis er moralen å hente ut fra denne helsprø turneringen er, unge up and coming jenter — det går an å slå pur power tennis (serena) med annet enn hennes egen medisin. Faktisk er det mer realistisk. Jeg har aldri digget Clijsters, men hun spiller så smart mot Williams-søstrene i disse to kampene, viser akkurat hvordan man skal få de ‘undone’, selv når Serena virker å ha toppet formen. Det er egentlig det som gjør det feelgood, et symbol på at baseline-kraftslag ikke trenger være løsningen for damene.

    Wozniacki synes jeg gjorde det bedre i finalen enn jeg trodde. Kunne tatt første sett og viser at hun kanskje kan bli noe annet enn den superpassive topp 10-20-trafikanten jeg forutså.

  2. Like mye som at Clijsters-seieren er en svakhet for dametennisen, tror det er like mye fødelsen som gjorde at hun vant – uten å overdrive. Det skjer rett og slett noe hormonelt i kroppen som gjør at man blir sterkere, noe fysiologisk etter man har født. Ingrid Kristiansen, Liv Grete Poirée og Solveig Guldbrandsen er eksempler på idrettsutøvere som har født og kommet tilbake enda bedre. Jeg tror det er samme tilfelle for Clijsters.

Legg igjen en kommentar