Unge skuffelser i 2009

ATPI natt ble Gael Monfils (22) slått i Montreal av Juan Carlos Ferrero (29). Monfils har ingen titler hittil i år, med finaletap i Acapulco som beste resultat.

Den største skuffelsen av de unge på ATP-touren er Ernests Gulbis (20) fra Latvia. For ett år siden var han nummer 38 i verden (hans beste ranking). Nå er han 101, og har i 2009 en statistikk på 13 seire og 20 tap. Gulbis har ikke kommer lenger enn andre runde i noen turnering så langt i år, og er i karrieremessig fritt fall.

Marin Cilic har vunnet to små titler i 2009. Hans beste prestasjon er de to seirene mot USA i Davis Cup for Kroatia. I Grand Slam-turneringene har han tapt for Del Potro, Murray og Haas. Det er ingenting å skamme seg over, men Cilic venter fortsatt på et gjennombrudd i de største turneringene.

Monfils og Cilic har på ingen måte dårlige sesonger, de mangler bare det gjennombruddet. Er de gode nok til å vinne kamper i de store turneringene mot Federer, Nadal, Djokovic og Murray, som har mange gode år foran seg på tennisbanen? Dersom Cilic, Monfils og Gulbis har planer om å etablere seg i toppen, må de få ut fingeren. Av de tre mener jeg Cilic har best sjanse i US Open som begynner 31.august.

1 kommentar

  1. Det i mine øyne mest skuffende med Gulbis er hans egen holdning til spillet sitt. Han er kjent for å spille med høy risiko. Det holder gjerne i et sett, men ikke i en hel kamp. På spørsmål om han kan holde igjen litt for å utvikle mer stabilitet, svarer han noe sånt som «nei, jeg spiller mitt spill og sånn må det være».

    Av de tre nevnte er jeg enig i din vurdering av Cilic som den med best sjanser i USO. Ene og alene pga det raske underlaget. På sikt tror jeg derimot (fortsatt) at Monfils har størst sjanse til å bli en topp5-spiller. Sesongen hans har sålangt vært skuffende. Skader har noe av skylda, men han viser vel også til tider litt sviktende fighter-egenskaper. Likevel har han de største skalpene (Nadal og Roddick) av de tre i år. Spesielt måten han slo Nadal på i Doha var rett og slett imponerende, og at Nadal var i form så vi jo i AO to uker senere.

    Ellers håper jeg på en kvartfinale med Federer vs. Tsonga i Montreal. De har bare møttes en gang tidligere og Tsonga er nok sjeleglad for at grus- og gressesongen nå er over til fordel for rask amerikansk hard-court. SportN sender nattens kamper dagen etter – hvis man klarer å unngå og få med seg resultatene før den tid.

Legg igjen en kommentar