Uinteressert Serena, Clijsters imponerer

Tennis på tv:
Sybille Bammer – Serena Williams 7-5, 6-4
3. runde, Cincinnati

wtaI går kveld spiste jeg grovbrødskivene mine til avslutningen av Serena Williams – Sybille Bammer fra Cincinnati. Tribunene var nesten tomme. Bammer hadde vunnet første sett 7-5, og tok ledelsen i andre sett også.

Serena var i vanlig oppvarmingsturneringsmodus, altså bare passelig interessert i å vinne kampen. Kroppsspråket hennes ga ingen indikasjoner på at hun brydde seg om utfallet, bortsett fra at det nok går litt på stoltheten løs at hun nå har to tap av to mulige mot Bammer (29 år, nummer 29 i verden). Det er få som ser så bra ut når de spiller godt som Serena. Få ser så klønete ut på dårlige dager, som i går.

Bammer tok ledelsen 5-2 i andre sett, og skulle serve kampen hjem. Da skjerpet Serena seg, og Bammer ble såpass nervøs at hun slo et par dobbeltfeil og ble brutt til 3-5. Serena holdt serven til 4-5. Da Bammer skulle serve hjem kampen for andre gang, lå nervene metertjukt utenpå henne.

Bammer har i utgangspunktet en overkomplisert serve, hvor hun kaster ballen to og en halv meter opp. Med litt nerver ble oppkastet feil igjen og igjen, men reglene i tennis er sånn at du da kan ta ballen med kastarmen og prøve igjen. Bammer klarte til slutt å serve godt nok til å få ballen i spill, og holdt ballen i gang lenge nok til at Serena slo feil. Bammer tok kampen 7-5, 6-4.

Både Venus og Serena tapte i går (Venus mot Pennetta). Safina henger med fortsatt, det samme gjør Dementieva og Jankovic (som trenger alle oppmuntringer hun kan få akkurat nå). Den store snakkisen i Cincinnati-turneringen er selvsagt Clijsters, som har slått tre kvalitetsspillere i comebacket: Bartoli, Schnyder og i går sjetteseedede Kuznetsova, som vant French Open tidligere i år.

Det betyr at Clijsters møter Safina i kvartfinalen, og den kampen skulle jeg likt å se. Clijsters leder den innbyrdes statistikken 6-1, men mye har skjedd siden de sist spilte i 2006.

De andre kvartfinalene er Pennetta-Hantuchova (hvor vinneren møter Safina eller Clijsters), Wozniacki-Dementieva og Jankovic-Bammer.

Legg igjen en kommentar