Selvtillit i kropp og sjel

Tennis på tv:
Samantha Stosur – Sorana Cirstea 6-3, 6-2
Semifinale, Los Angeles

wtaSamantha Stosur er i ferd med å liste seg stilt fram som en av outsiderne til tittelen i US Open. Hun kom til semifinalen i Stanford i forrige uke.

Bjærn Dæhlie sa en gang at i de perfekte løpene tenkte han: «Kommer det ikke en bakke snart, slik at jeg får brukt kjempekreftene mine?». Steffi Graf brukte alltid veldig kort tid mellom poengene i kampene hvor hun spilte godt. (Jeg husker ikke hvem som så treffende sa at det så ut som hun var for seint ute til en avtale.) Samantha Stosur minnet meg om Dæhlie og Graf i det første settet. Hun brukte kort tid mellom hvert poeng, og spilte med en voldsom selvtillit.

Jeg har skrevet om Stosurs særpregede serve før. Den fungerte igjen godt. I andre game i andre sett slo Storsur tre serveess. Stosur spilte hemningsløs tennis fra grunnlinjen også. Som mot Serena Williams i forrige uke, brukte hun backhand-slicen sin effektivt. Hvor mange WTA-spillere har en god underskrudd backhand i dag? Det var lett å se at Stosur spiller med stor selvtillit. De litt dristige slagene traff blink. Stosur har en hard, og overskrudd forehand som hun kan spille med passelig margin.

Cirstea fikk sitt gjennombrudd da hun slo Jankovic ut at French Open tidligere i år. Hun er temmelig rotete i stilen, beveger seg ikke så godt og slår mange ville feilslag. Men som hun denger den ballen! Hun minner meg litt om Ana Ivanovic for noen få år siden: Litt dårlig trent, men med et veldig trykk i slagene.

Cirstea hadde to breakballer på 1-2 i andre sett, men Stosur reddet seg ut av det og holdt til 3-1. Da gikk rullegardina ned, og Stosur fikk tre breakballer og gikk til 4-1.

1 kommentar

  1. Hun spilte bra i finalen mot Pennetta og (mye morsommere enn resultatet skulle tilsi), men ble utspilt av en særdeles taktisk klok italiener. To spillere som slår jævelsk hardt men har andre kvaliteter som sine største styrker. Imponerende av Pennetta, som på sitt beste alltid har vært super å se på, men som ikke har vært jevn nok.

Legg igjen en kommentar