Husker du Andy Murray?

ATPSelvsagt gjør du det, selv om det har vært stilt rundt Murray i det siste. Skotten kan faktisk overta andreplassen på rankingen fra Nadal denne uka, selv om Nadals helsetilstand har fått mer omtale de siste ukene. Murray har et sunt forhold til rankingen:

If you win your own matches, the rankings will look after themselves.

Likevel er det noe skuffende over Murrays sesong så langt. Han vinner titler, men ikke de store. I Australia ble han slått ut av Verdasco, og i Wimbledon av Roddick. Jevne kamper hvor Murray spilte godt, men han tapte dem. I French Open ble han også slått av en kraftspiller; Gonzalez.

Nå nærmer det seg US Open igjen, hvor Murray spilte finale i fjor, og ikke minst slo Nadal i en fantastisk kamp. Murray har ikke spilt noen turneringer siden Wimbledon, så det er vanskelig å si hvordan formen hans er. Hvordan tolker Murray tapene i Grand Slam-turneringene i år? De har alle kommet mot spillere som har høyere risiko i spillet sitt enn Murray. Kommer Murray til å spille med større risiko framover?

2 kommentarer

  1. Selv om Murray skulle få andreplassen på rankingen etter Canada Masters, blir det tøft å beholde den plasseringen. I tiden som kommer skal han forsvare en seier i Cincinnati, finale i USO og seier i Madrid (spilles i år i Shanghai?). Med en relativt skadefri Nadal, tror jeg Murray er raskt nede på tredjeplass igjen.

    Til tross for tidligere miserable profetier, stikker jeg hodet frem igjen:
    Del Potro er topp 3 innen året er omme.

    Han slo nettopp Roddick i Washington, har ingen poeng å forsvare fra Canada og Cincinnati, kvartfinale fra USO og Madrid, 3dje runde fra Paris Masters og utslått i gruppespillet i Masters Cup. Alt sammen spilles på hardcourt, noe som bør passe ham bra. Hva tror dere?

Legg igjen en kommentar