Arven etter Seles

wtaMarion Bartoli er mest kjent for seieren mot Justine Henin i Wimbledon 2007, en semifinale hvor Henin var storfavoritt. Bartoli tapte finalen mot Venus Williams det året. I går fikk hun revansje i finalen i Stanford, og det var Bartolis andre tittel for året. I de tre siste kampene (alle i tre sett) slo hun Jankovic, Stosur og Venus Williams. En pen bunt skalper.

Jeg fikk dessverre ikke sett den kampen. Bartoli skiller seg ut fra de andre topp 20-spillerne i verden, som en slags fattigmannsutgave av Monica Seles: Ikke spesielt elegant, slår med begge hender, tilsynelatende overvektig. Men veldig effektiv på gode dager. Steve Tignor har en god rapport på tennis.com:

The practice swings and boxing-style shuffles between points, the super-sized racquet, the hovering, mad-scientist presence of her father, the stories of her doing lunges off park benches an hour before a match: All of that distracts you from her greatest talent, the simple ability to time the ball.

Legg igjen en kommentar